Μακαρόνια με Κιμά




της μαμάς..
Ξέρετε αυτής της μαμάς που θα σκεφτεί χιλιάδες τρόπους για να φάει το βλαστάρι της θρεπτικά τρόφιμα και κυρίως λαχανικά.
Σήμερα σας έχω την μακαρονάδα του Κώστα, την αγαπημένη του σάλτσα με κιμά που απολαμβάνει με χαρά χωρίς  ωστόσο να ξέρει ότι μέσα σε αυτήν την σάλτσα υπάρχουν ένα κεφάλι μπρόκολο, καρότα κ σέλερι, που εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία, προσφέρουν στο φαγητό υπέροχη νοστιμιά.
Μην την φοβηθείτε την συνταγή, σας προτείνω να την δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα, τα παιδιά θα φάνε χαρούμενα και εσείς θα έχετε κάθε δικαίωμα να συγχαρείτε τον εαυτό σας για την καλή σας πράξη ;)
Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την συνταγή είναι ότι θα πρέπει να περάσετε όλα τα λαχανικά απο τον πολυκόφτη ώστε να τα κόψετε σε κομματάκια περίπου ίδιο μέγεθος με τον κιμά.

Υλικά (4-5 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
2 καρότα ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο μόνο τα μπουκετάκια ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον λεπτό τριφτη
400 γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ (αν δεν χρησιμοποιήσετε κέτσαπ τότε προσθέστε 1 κουταλιά της σουπας λευκό ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη)
Λίγη ρίγανη, λίγη κανελα (προαιρετικά)
1 φύλλο Δάφνης
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα , το σέλερι, το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά κ να βγάλουν τα αρώματα τους. 


Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να μοσχοβολήσει. 
Προσθέτουμε τον κιμά και με πιρούνι τον διαλύουμε ώστε να μην δημιουργηθούν  πολύ μεγάλα κομμάτια κιμά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την δάφνη, την ρίγανη ελάχιστη κανέλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Όταν ο κιμάς αλλάξει τελείως χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και προσπαθούμε να τον τρίψουμε στον πάτο της κατσαρόλας, να τον καβουρδίσουμε ελαφρώς. 


Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ και περίπου 3/4 της κούπας νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε τον κιμά για 40 λεπτά ανακατεύοντας που και που (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νεράκι κατα την διάρκεια).
Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και αν θέλουμε μια κουταλιά της σούπας γιαουρτάκι και τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.


Καλή Όρεξη!