Κέικ Μαρμπρέ Σοκολάτα - Μπανάνα





Όλες αυτές τις μέρες (που μου φαίνονται ατελείωτες), όπως καταλαβαίνετε δεν το κουνάμε από το σπίτι  γιατί οι θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις σήμερα είναι η τελευταία μέρα όπου ο Αρκτικός αέρας σουλατσάρει στις γειτονιές μας, από αύριο η θερμοκρασία θα ανέβει στους -5 κ ετοιμαζόμαστε να βγάλουμε τα καλοκαιρινά μας ;)
Μέσα στο σπίτι, με το παιδί, διάβασμα, παιχνίδι, δίκτυο και φυσικά μαγειρική.. 
Πίνουμε ζεστά ροφήματα, χαζεύουμε το χιόνι και  απολαμβάνουμε αυτό το κλασσικό κεκάκι with a twist..

Κέικ Ολικής Αλεσης Μαρμπρέ, Σοκολάτα - Μπανάνα

Υλικά για μία μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ

1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας ή κουβερτούρα κομμένη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ 1/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά
1 κ 1/3 της κούπας ζάχαρη
3 μπανάνες ώριμες λιωμένες με το πιρούνι
1/2 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 της κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Βούτυρο κ αλεύρι για την φόρμα


Διαδικασία

Μαζεύουμε όλα τα υλικά μας στον πάγκο εργασίας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 165 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Τινάζουμε την φόρμα να ξεφορτωθούμε τυχόν περίσσιο αλεύρι.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί*, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια (αφού τα κοσκινίσουμε, τα φλουδάκια απο το σιτάρι δεν τα αφαιρώ, τα ξαναρίχνω μέσα) με το baking powder, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ενα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε την μπανάνα με το γιαούρτι το γάλα, την βανίλια και το λάδι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να γίνει ανοιχτόχρωμο και λείο το μείγμα, προσθέτουμε 1/3 της ποσότητας του αλευριού και στην συνέχεια 1/2 απο το μείγμα με τις μπανάνες, συνεχίζουμε εναλλάξ με αλεύρι και το μείγμα με τις μπανάνες, τελειώνοντας με το υπόλοιπο του αλευριού. Ανακατεύουμε ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.




Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο και στο ένα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα (να μην είναι πολύ ζεστή) και ανακατεύουμε καλά με δάρτη ωστε να φτιάξουμε ενα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε ενναλάξ το λευκό - σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας κάθε φορά απο δυο κουταλιές της σούπας μέσα στη φόρμα. Πάνω στο σοκολατένιο μείγμα προσθέτουμε λευκό μείγμα κοκ.



Ψήνουμε το κέικ στην μεσαία θέση του φούρνου για 50 - 55 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε μέσα στην φόρμα και πάνω σε σχάρα για 20 - 25 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε με προσοχή και αφήνουμε στην σχάρα να κρυώσει.



Καλή Επιτυχία! 

Λογάκια
* Δεν χρειάζεστε τα ειδικά σκεύη για το μπεν μαρί, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, βάζοντας σε ενα μικρό κατσαρολάκι 2 εκατοστά νερό που ίσα που σιγοβράζει, τοποθετείτε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολακι με την σοκολάτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το μπολάκι να μην ακουμπάει στο νερό αλλά να ζεσταίνεται από τους υδρατμούς.