Nacho Salad - Σαλάτα με τορτίγιες




Η τεράστια ποικιλία απο διάφορες σαλάτες της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου είναι αυτή που θα μας κάνει να μην βαρεθούμε την σαλάτα. Όχι μόνο να μην την βαρεθούμε, αλλά να την ζητάμε κάθε μέρα..
Και είναι πολύ σημαντικό να τρώμε σαλάτες (ευτυχώς εμείς οι Ελληνες το έχουμε το συνήθειο στα γονίδια μας) γιατί με τόσο σκουπίδι που καταναλώνουμε καθημερινά, κάποιος θα πρέπει να καθαρίσει..Αυτή ακριβώς τη δουλειά έρχονται να κάνουν τα ωμά λαχανικά.. μας καθαρίζουν..

Φυσικά σαλάτα με σαλάτα έχει διαφορά γιατί άλλο να φας μια χόρτα λαδολέμονο και άλλο να φας μια σαλάτα του σεφ ή μια σίζαρς με μπόλικη σάλτσα...
Η σαλάτα που σας έχω σήμερα αφορά κυρίως γεύμα ή πρώτο πιάτο, είναι φυσικά Μεξικάνικης εμπνεύσεως, δημοφιλής και οικεία πλέον για τους περισσότερους, η οποία μπορεί να φτιαχτεί με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την όρεξη μας αλλά και τις διατροφικές μας ανάγκες. Μπορεί να γίνει εντελώς χορτοφαγική αν δεν χρησιμοποιήσουμε τον προχθεσινό κιμά και στην θέση του χρησιμοποιήσουμε μόνο τα προχθεσινά φασόλια ή ρεβύθια ή φακές και πιστέψτε με θα είναι το ίδιο νόστιμη και ακόμη περισσότερο υγιεινή.  


Υλικά ( 4 μερίδες)

4 τορτίγιες (χρησιμοποίησα πολύσπορες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα κιμάς για μακαρόνια
1/2 κούπα μαύρα φασόλια κονσέρβας (καλά πλυμένα)
1/2 κούπα κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
1 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καυτερή πράσινη πιπεριά χωρίς τα σποράκια κομμένη σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
1/3 της κούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 μοσχολέμονο - lime

Διαδικασία

Στρώνουμε ενα ταψί με αλουμινόχαρτο και το περνάμε με πινέλο με την μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Κόβουμε την κάθε μια τορτίγια σε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα βουρτσίζουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά μέχρι τα νάτσος να γίνουν τραγανά. 
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα φασόλια και με ενα πιρούνι τα μισολιανίζουμε.  
Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας απο τον χυμό του μοσχολέμονου.
Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια στρώση απο τα νάτσος που φτιάξαμε, στην συνέχεια απλώνουμε εδώ κ εκεί την μισή απο την γέμιση και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. 
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση με νάτσος, κιμά-φασόλια το υπόλοιπο τυρί, το κύμινο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να μοσχομυρίσει το κύμινο.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε απο πάνω το γιαούρτι, την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι το αβοκάντο, την καυτερή πιπεριά, το κόλιαντρο και στύβουμε αν θέλουμε περισσότερο μοσχολέμονο.



 Καλή σας Όρεξη!