Αλμυρά Μπισκοτάκια με Bacon και Tυρί - Προτάσεις για "Μαγεμένους"




Πλησιάζει λοιπόν αυτή η μέρα των ερωτευμένων,,,
αυτό που θυμάμαι είναι ότι ποτέ δεν γιόρτασα αυτή την ημέρα, ενώ στα παιδικά μου χρόνια όταν και ξεκίνησε να γίνεται δημοφιλής η συγκεκριμένη γιορτή, ήταν ένα θέμα ταμπού, ένα θέμα έξω από την πίστη μας και οπωσδήποτε ένα θέμα που αφορούσε αποκλειστικά ενήλικες..
Όσο προχωράμε προς το μέλλον η μέρα των ερωτευμένων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και μεταλλάσεται σε γιορτή της αγάπης. Εδώ στο Τορόντο, τα σχολεία έχουν ειδικό σχετικό πρόγραμμα εκείνη την ημέρα.  Τα παιδάκια ανταλλάσσουν  valentine cards, μοιράζονται δωράκια, ζωγραφίζουν σχετικά θέματα κλπ.
Δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να υπάρχει μια μέρα αφιερωμένη στην αγάπη γενικά αλλά και στον έρωτα ειδικά μια και αυτά τα δυο στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για την ισορροπία μας ως συναισθηματικά πλάσματα που είμαστε εμείς οι άνθρωποι... γιατί να μην το γιορτάσουμε?
Πέρα από την υπερβολική εμπορευματοποίηση του θέματος, το βρίσκω ok μια μέρα τον χρόνο να είναι τα πάντα γύρω ροζ και σε σχήμα καρδούλας!
Τέτοιες καρδούλες θα σας κεράσω,  κρακεράκια σόδας με γεύση bacon σαν τα γνωστά και αγαπημένα πιτσίνια. Τα έκοψα με κουπάτ και τα μοίρασα στους Βαλεντίνους μου.. τον μικρό και τον μεγάλο!
Στο τέλος της ανάρτησης σας έχω 15 προτάσεις για την ημέρα των ερωτευμένων κ σας εύχομαι να περάσετε την ημέρα εκείνη όπως εσείς θέλετε!

Αλμυρά Κράκερς με Bacon και Τυρί

Υλικά ( 35 - 40 κομμάτια)

8 - 10  λωρίδες μπέικον
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( χρησιμοποίησα 1/2 ολικής, 1/4 καλαμποκίσιο, 3/4 λευκό για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
120 γρ βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
80 ml γάλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 (350F) βαθμούς.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον την μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις φέτες του μπέικον από το ταψί και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν κρυώσουν και γίνουν εντελώς τραγανές, τις αλέθουμε στον πολυκόφτη να γίνουν μικρά κομματάκια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, την ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα.

Προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το τρίβουμε μέσα στο αλεύρι με τα χέρια μας να δημιουργήσουμε ένα μείγμα σαν χοντρή άμμο. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα. Ζυμώνουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Την βγάζουμε και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλο πάχους μισού εκατοστού. Μην ανησυχήσετε αν η ζύμη κάνει ανοίγματα, με τα δάχτυλα σας ξαναενώστε την. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ (ή μια χάρτινη καρδούλα για οδηγό)  κόβουμε τα μπισκότα μας και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ή μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξανα ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά. 
Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.



Καλή Επιτυχία! 




Ακολουθούν 15 συνταγές για να διαλέξετε όποιες ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας, την διάθεση σας και τον χρόνο σας. 

Ψυχραιμία πάνω απ' όλα και καλά να περάσετε! 

1. Πράσινη σαλάτα με ρόδι και ανθότυρο
2. Ζεστή Σαλάτα με μπέικον, σπαράγγια και μανιτάρια
3. Δροσερή Σαλάτα με Τορτελίνια 
4. Απίθανο ντίπ τυριού
5. Πίτες με κιμά απο την Τζαμάικα
6. Ανοιχτή Τυρόπιτα
7. Κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες και μανιτάρια
8. Αρνάκι με κρούστα μπαχαρικών και σιρόπι ροδιού
9. Γρήγορο Γιουβέτσι με κοτόπουλο
10. Φιλέτο Ψαριού με κρασάτη σάλτσα και άγριο ρύζι
11. Χοιρινές μπριζόλες με ψητά μήλα και κρεμμύδια
12. Ταρτάκια με πραλίνα και μπανάνα κάτω απο καπελάκι μαρέγκας
13. Χαλβάς με σοκολάτα και ψημένο ινδοκάρυδο
14. Ανάποδα cupcakes τριπλής σοκολάτας
15. Καρυδόπιτα με γλάσο καραμέλας