Banoffee




Υλικά 

Για την βάση
80 γρ βούτυρο
250 - 300 γρ μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα 

2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
Για την καραμέλα
1/3 της κούπας βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα περίπου 390 γρ
3-4 μπανάνες
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% 
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τρίμματα Σοκολάτας ή και σκόνη κακάο για την διακόσμηση.

Διαδικασία

Βγάζουμε τα μπισκότα απο την συσκευασία τους και τα διαλύουμε είτε στον πολυκόφτη, είτε βάζοντας τα σε μια σακούλα και τα κοπανάμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
Λιώνουμε το βούτυρο, μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ενα μπολ και κοσκινίζουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε τα τρίμματα και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα για τάρτες. Πιεζουμε με τα χέρια μας να φτιάξουμε την βάση του γλυκού και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά. 
Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια παρένθεση να σας πως αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε την βάση για 10 λεπτά στους 180 αν θέλετε να είναι πιο δεμένη η βάση του γλυκού σας αλλά δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε και να μην ψήσετε την βάση καθόλου. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα.
Προχωράμε στην καραμέλα μας, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την ζάχαρη, φέρνουμε σε βράση σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το μείγμα να φαίνεται λείο χωρίς να φαίνεται το λίπος απο το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα καραμέλας. αποσύρουμε απο την φωτιά, ανακατεύουμε την καραμέλα μας και αδειάζουμε στην μπισκοτένια βάση. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σταθεί λίγο η καραμέλα.



Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα σε σφιχτή σαντιγί περίπου 6-8 λεπτά μαζί με την ζάχαρη και κρατάμε στην άκρη.
Βγάζουμε το ταψάκι απο το ψυγείο, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω απο την καραμέλα.
Πάνω απο τις μπανάνες αδειάζουμε την σαντιγί και στρώνουμε με σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας κουβερτούρας και αν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε σκόνη. Κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε παρόλα αυτά το γλυκό ιδανικά φτιάχνεται απο την προηγούμενη μέρα.



Θα σας ευχηθώ, να περάσετε καλά, να ξεφαντώσετε και να το ευχαριστηθεί η ψυχή σας! 

Λογάκια

Αν κόψετε τις μπανάνες νωρίς στην διαδικασία μπορεί να μαυρίσουν γιατί οι μπανάνες οξειδώνονται με τον αέρα. Αν θέλετε ραντίστε τις κομμένες μπανάνες με λίγο φρέσκο λεμονάκι ή χρησιμοποιήστε τις αμέσως μόλις τις κόψετε και σκεπάστε τις αμέσως με την σαντιγί.



Φιλιά Πολλά! 
*********************************************
Γεια σας τι κάνετε? Καρναβαλίζεστε και σχεδιάζετε πράγματα για την Τσικνοπέμπτη? Εύχομαι να διασκεδάσετε και να σκάσει το χειλάκι λίγο!
Σας έρχομαι απο τριήμερο αφού χθες Δευτέρα είχαμε αργία λόγω family day..Έρχεται όμως και το δικό σας τριήμερο εκεί στην Ελλάδα, απόκριες και Καθαρά Δευτέρα, έρχεται η Ανοιξη σας το είπα? Ακόμη και εδώ στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα ανεβούμε πάνω απο το μηδέν! Γουάου! ;)
Σήμερα σας έχω κλασσικό γλυκάκι, απο τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά όπου η παρασκευή του είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα πάντα πετυχημένο. Είχα να το φτιάξω και να το φάω πολλά χρόνια μέχρι που την Πρωτοχρονιά γνωρίσαμε τη Νανα και μας το θύμισε αφού αυτή το έφτιαξε κ εμείς το ευχαριστηθήκαμε. 
Το γλυκό αποτελείται απο 4 στρώσεις, μία στρώση μπισκότο, μια στρώση καραμέλα, μπανάνες και σαντιγί. Στο τέλος διακοσμούμε με τρίμματα σοκολάτας ή - και κακάο σε σκόνη.
Το πως θα φτιάξετε την καραμέλα εξαρτάται απο τα υλικά σας, τον χρόνο σας και την διάθεση σας. Υπάρχουν έτοιμες κρέμες dulce de leche στην αγορά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ καστανή ζάχαρη, βούτυρο και ζαχαρούχο γάλα.