Χυλοπίτες με Άσπρη Σάλτσα, Κοτόπουλο και Μανιτάρια




Καλή Εβδομάδα! 
Ένα όμορφο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό μας πέρασε! 
Το Σάββατο πήγαμε στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσαν 4 Ελληνικά σχολεία του Τορόντο και όπως καταλαβαίνετε για τον μικρό Κώστα ήταν μια καταπληκτική μέρα. 
Λύσσαξε παιδί μου, έπαιξε, χόρεψε, έτρεξε, φώναξε, τραγούδησε... Μούσκεμα έγινε και ήταν και αυτά τα μπράτσα του Spiderman να επιβαρύνουν την κατάσταση ;)
Περάσαμε κ εμείς πολύ ωραία αλλά ο Κωστής ακόμη καλύτερα!
Για μένα ήταν η πρώτη εμπειρία να βρίσκομαι σε μια τέτοια εκδήλωση έξω από την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου, μου φάνηκε λίγο σουρεάλ το όλο σκηνικό, σαν να βρίσκεσαι σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Ελλάδα αλλά κάτι...κάτι είναι διαφορετικό. Ίσως να φαίνεται έτσι στα δικά μου μάτια. 
Ήταν όμως πραγματικά πάρα πολύ όμορφα και κυρίως τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, και του χρόνου!
Η πρόταση μου σήμερα χωράει σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, είναι εύκολη, ελαφριά και γρήγορη.
Στην ουσία πρόκειται για ένα απλουστευμένο stroganoff, τέλεια λύση για ένα νόστιμο μεσοβδόμαδο γεύμα.
Η σάλτσα του είναι ελαφριά και σχετικά αραιή γι αυτό το λόγο οι χυλοπίτες ή οι ταλιατέλες είναι το ιδανικό ζυμαρικό γι αυτή την συγκεκριμένη συνταγή.

Κοτόπουλο Stroganoff με γιαούρτι (τροποποιημένη συνταγή από το Food Network)

Υλικά ( 4 άτομα)

1 πακέτο χυλοπίτες της προτίμησης σας
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες μανιτάρια σε φέτες
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο απο μπούτι κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce 
1/2 κούπα γιαούρτι
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους ή μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το βούτυρο, το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας. Καβουρντίζουμε για 3-5 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε καλα κ τρίβουμε τον πατο του σκεύους με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την Worcestershire sauce και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σε ενα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε απο το υγρό της σάλτσας και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο γιαούρτι όπως κάνουμε και το αυγολέμονο. Βάζουμε δυο κουτάλες απο το υγρό και στην συνέχεια προσθέτουμε όλο το μείγμα του γιαουρτιού στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε κουνώντας στην κατσαρόλα εκτός εστίας και σερβίρουμε με τις χυλοπίτες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό ή το πράσινο μέρος απο φρέσκο κρεμμυδάκι.



Καλή Όρεξη!