Τα φετινά Πασχαλινά Τσουρέκια




Έτοιμα κ τα δικά μου παιδιά, άντε κ του χρόνου! Κάθε χρόνο μου αρέσει να αλλάζω συνταγές για τσουρέκι, γιατί πιστεύω ότι δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η συνταγή που κάνει το καλό τσουρέκι αλλά η διαδικασία ε και η τύχη φυσικά.
 Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την καινούρια συνταγή της Κατερίνας αλλά όχι κατα γράμμα, δεν έχω ζυγαριά και έτσι με το μάτι περισσότερο λειτούργησε το θέμα. Πρόσθεσα λίγο λαδάκι στην συνταγή κ έβαλα λιγότερη ζάχαρη, αλλά σε γεμικές γραμμές ακολούθησα τις οδηγίες της Κατερίνας,  απλά ζέστανα ελαφρώς το γάλα με το βούτυρο, τα μπαχάρια, το μέλι, απέσυρα κ πρόσθεσα τα αυγά , την μαγιά κ στην συνέχεια έριξα αυτό το μείγμα στο αλεύρι. Έφτιαξα την ζύμη σε μίξερ με γάντζους, για 5-7 λεπτά.
Το πιο σημαντικό με τα τσουρέκια είναι να μην τα βιάζεστε, συνολικά μέχρι τος πλεξούδες πέρασαν 3 φουσκώματα. Πρόκειται για ιδιαίτερα αφράτα τσουρέκια!

Δείτε την συνταγή στο  lab της Κατερίνας.

Χαιρετώ σας!