Σαλάτα με Μάνγκο απο την Ταϊλάνδη

 

 


Σαλάτα με Ταϊλανδέζικες επιρροές σας έχω σήμερα.
Στην συγκεκριμένη σαλάτα (όπως και στο γουακαμόλε) έχουμε απαραίτητα συστατικά το μοσχολέμονο και το φρέσκο κόλιανδρο.  Παλιότερα ήταν δύσκολο να βρούμε φρέσκο κόλιανδρο, σήμερα όμως το βρίσκουμε πιο εύκολα. 
Παρόλα αυτά αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα δοκιμάστε να αγοράσετε
Κόλιανδρο το μπαχαρικό, ολόκληρο όμως όχι τριμμένο,  φυτέψτε στο χώμα, ποτίστε με νερό και αγάπη, οπλιστείτε με υπομονή 
και σε λίγες μέρες θα δείτε το φυτό να ξεπροβάλει.

Υλικά 

1 ώριμο μάνγκο
1 μέτριο αγγούρι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας φυστίκι αράπικο κοπανισμένο
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι, λευκό μπαλσάμικο
1/2 μοσχολέμονο (Lime), τον χυμό του
1/2 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
Αλάτι ή μερικές σταγόνες fish sauce
Πιπέρι ή λίγο μπούκοβο

Διαδικασία

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το μάνγκο και το αγγουράκι, κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, ξύδι, χυμό από το μοσχολέμονο, ζάχαρη και αλάτι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το φυστίκι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε  με λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.


Για τις Ασιατικές φτερούγες δείτε εδώ