Γιαουρτόπιτα





Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά μα μέσα στην τρεχάλα μου δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω.
Θα σας ευχηθώ καλές βόλτες, ανοιχτές καρδιές και θα σας προτείνω μια πανεύκολη πιτούλα για να πάρετε μαζί σας στο μαγικό ταπεράκι.
Το Captain Cook πλέον ανανεώνεται σπανίως, μα κρύβει μέσα του μια απο τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής μας..... της ζωής μας που άλλαξε, των ανθρώπων που αλλάζουν. 

Μένουν πάνω απο 500 συνταγές κ άλλα που μπορείτε να βρείτε στην βάση του, θα βρίσκεται πάντα εδώ και εγώ όποτε είναι δυνατόν θα σας το θυμίζω!
Να είστε και να περνάτε πάντα καλά!

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 10 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
1/2 κούπα λάδι για το άλειμμα των φύλλων
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
300 γρ τριμμένη φέτα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι - Πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να καλύψουμε την πίτα στο τέλος

Διαδικασία

Χρησιμοποιώντας ένα μπολ, χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, την φέτα, την παρμεζάνα, αλάτι (όχι πολύ), πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς (θα τον χαμηλώσουμε αμέσως μόλις βάλουμε την πίτα στον φούρνο)  και λαδώνουμε καλά το ταψάκι μας.
Ξεκινάμε βάζοντας ενα φύλλο στο ταψί, τσαλακώνοντας το όπου χρειάζεται για να έρθουν οι άκρες του ακριβώς στο ταψί. Λαδώνουμε και προσθέτουμε άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με άλλα δυο φύλλα, λαδώνοντας μεταξύ τους, πάλι απλώνουμε 1/3 απο την αρχική γέμιση, σκεπάζουμε με δύο φύλλα λαδώνοντας μεταξύ τους, την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα λαδώνοντας τα.
Χτυπάμε ενα αυγό με λίγο νεράκι σε ενα φλιτζανάκι και αλείφουμε την πίτα με το χτυπημένο αυγό. 
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει καλά.