18/10/10

Τα γιουβαρλάκια του Κώστα..

Μια σφιχτή βελουτέ σουπίτσα λαχανικών με γιουβαρλάκια για τα βλασταράκια σας.
Ξεκίνησα να την φτιάχνω για το παιδί και τελικά έγινε αγαπημένη όλων..Η σούπα βγάζει 3-4 μερίδες.








Υλικά

3 πατάτες βιολογικές
4 καρότα βιολογικά
2 κρεμμύδια βιολογικά
1 πράσο (το άσπρο μέρος)
Σελινόριζα βιολογική τόση οσο είναι στο μέγεθος ένα μικρό μανταρίνι
2 ποτήρια ζεστό νερό
300 γρ κιμά (Μοσχαρίσιο ή από κοτόπουλο φιλέτο)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Χυμός από λεμόνι (στο σερβίρισμα και αναλόγως αν την θέλετε ξινή)


Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, τρίβετε μέσα ένα καρότο στον τρίφτη και μισό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό , λίγο ρύζι, αλατάκι και πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
Κόβετε σε μπαστουνάκια ή σε κύβους όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αχνίζετε με λίγο νεράκι στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτετε το νερό χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τα γιουβαρλάκια. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά με τρία τέταρτα. Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρείτε τα γιουβαρλάκια και με την ηλεκτρική ράβδο για πουρέ λιώνετε όλα τα λαχανικά μέσα στην σούπα.
Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη για να πήξει όπως θέλετε. (Αν δεν έχετε μπλέντερ σε ράβδο, τότε αφαιρέστε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και  χτυπήστε  τα στο μουλτι και ξανά κατσαρόλα).
Δοκιμάστε την σούπα να δείτε αν θέλει αλατάκι αν και στα παιδάκια το αποφεύγουμε.. Στο τέλος προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο λεμονάκι.. (Εγώ το λάδι το προσθέτω ακριβώς πριν λιώσω τα λαχανικά)
Σερβίρουμε με τα γιουβαρλάκια και καλή όρεξη!


Λίγα λογάκια
Προσωπικά δεν κάνω υπερβολές σε σχέση με τα βιολογικά αλλά είναι προτιμότερο τουλάχιστον όταν μαγειρεύετε ρίζες (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα κα) να τα επιλέγετε βιολογικά.
Της συγκεκριμένης σουπίτσας της πάει πολύ και το κοτόπουλο και μπορεί άνετα να φαγωθεί και σκέτη. Εγώ την δευτερη μέρα δεν του δίνω κρέας αλλά του βάζω μέσα στην χορτόσουπα λίγο σουσαμάκι ζυμαρικό πολυ ψιλό. Ιδου και το βιντεο μόνο που τον πετυχα στο τέλος!!
video






Φιλάκιαααα!!!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/10/10, 11:36 π.μ.

    pethaiiinnnwwwwww!!!!!sygkinithika gmt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/10, 12:14 μ.μ.

    psyxh mou....

    ti ton rotas an einai oraio????
    afou to paidi glyfei kai ta daxtyla toy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MARGARITA TERZI16/2/11, 10:24 π.μ.

    υπέροχο φαγάκι,σ'ευχαριστούμε για την ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελειο φαγακι και ειδικα για μενα που δεν τρωω αυγολεμονο οπως τα κανουν συνηθως και τα εκανα με κοκκινη σαλστα, θα το δοκιμασω ,τελειο ερη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρίτσα να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Πιστεψε με θα κολλήσεις! Εγγύηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μολις τα εφτιαξα, βεβαια φρεσκο κρεμμυδι δεν ειχα, ουτε σεληνοριζα, εβαλα σελερυ και κρεμμυδακι, καλα η σαλτσα ολα τα λεφτα με τα πολτοποιημενα λαχανικα, ετσι θα το κανω απο εδω και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Μαρίτσα πολυ χαιρομαι που σου άρεσε! Καλε φρέσκο κρεμμυδάκι δεν εχει η συνταγη.. Πάντως να φανταστείς μπορεις να την κάνεις και χωρις κρέας με ζωμο κοτόπουλο ομως για να ειναι αρκετά γευστική. Εγω την κάνω μια φορά την εβδομάδα στανταρ και την κρατάω 3 μέρες στο ψυγείο για να τρώμε κάθε μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας!! Ακούγεται εξαιρετικά καλό, και είμαι σίγουρη πως ο μικρός θα φάει, μιας και έχει εξαιρετική αγάπη σε ότι έχει να κάνει με ζουμάκι!! Το γιουβαρλάκι δεν παίρνω όρκο ότι θα το τιμήσει, τουλάχιστον θα φάει τα λαχανικά που θα είναι λιωμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα είχα μπανίσει αυτά τα γιουβαρλάκια όταν εξερευνούσα το blog σου, τα είχα σημειώσει και σήμερα τα έφτιαξα! Για την ακρίβεια, τώρα είναι στην κατσαρόλα! Μυρίζουν υπέροχα! thanks Eri!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...