16/3/11

Κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και σάλτσα μουστάρδας

Ενα συγχρονο, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο.






Υλικά


Για τα φιλέτα


6 φιλέτα κοτόπουλο απο μπούτι
12 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
150 γρ σκληρή κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Για την σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
½ κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ζεματίζουμε ελαφρώς τα σπαράγγια μας σε βραστό νερό και τα βγάζουμε στην άκρη. Κοβουμε σε πλατιές λωρίδες 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο. Παιρνουμε ενα ένα φύλλο, το λαδώνουμε καλά απο την μέσα πλευρά, το αλατοπιπερώνουμε και «περνάμε» το φιλέτο απο την μια και απο την άλλη. Στρωνουμε το φιλέτο στο αλουμινόχαρτο και  βάζουμε απο πάνω απο 2 σπαράγγια, το τυρί και λίγο καρότο. Τυλίγουμε τα ρολάκια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σφίγγουμε με το αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 45 λεπτά.
Οταν τα φιλετάκια ειναι έτοιμα, τα ξετυλίγουμε και φυλάσσουμε το ζουμάκι που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο σε μια κούπα.  Ξεκινάμε την σάλτσα σοτάρωντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα τα ζουμάκια απο το κοτόπουλο, αν μας έχει περισσέψει καρότο τριμμένο, την ζάχαρη και το αλάτι.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια σερβιρισμένα με την σάλτσα.


Καλή επιτυχία


Λογάκια


Τα σπαράγγια ειναι ενα πολύ θρεπτικό και διουρητικό λαχανικό του οποίου η γευση μοιάζει κάπως με αυτην του μπρόκολου και του κουνουπιδιού.. Οταν ειναι φρέσκα απλά σπάμε με τα χέρια μας το κάτω τους μέρος, τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.


4 σχόλια:

  1. Ωραίου συνδυασμούς έχεις κάνει, σίγουρα είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
    Συμφωνώ για την διατροφική αξία των σπαραγγίων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eri, πόσο μεγάλο κομμάτι κόβεις από τα σπαράγγια; Γιατί πρόσφατα που δοκίμασα να τα μαγειρέψω ήταν τρυφερά μόνο στο πάνω μέρος και αναρωτιόμουν αν αυτό είναι το φυσιολογικό (αν δηλαδή αφαιρούμε έτσι κι αλλιώς μεγάλο τμήμα τους) ή αν αυτά που πήρα εγώ δεν ήταν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stelluna μου, το ίδιο το λαχανικό σε οδηγεί, όταν πας να το σπάσεις στο κάτω μέρος σπάει ακριβώς στο σημείο οπου απο εκεί και κάτω θα ειναι σκληρό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας άλλος τρόπος τον οπόιο είδα εδω στο food network, ειναι να χτυπάς με κοφτες κινήσεις(κανονικά με την λεπίδα σαν να πας να το κόψεις) με ενα μαχαιράκι το σπαράγγι στην βάση του και να ανεβαίνεις προς τα πάνω. Στο σημείο που πρέπει να κοπεί δεν θα ακούγεται ξυλινος ηχος απο το χτύπημα του μαχαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...