Παραγγελιά το πλέον κλασσικό κεικ για νέους ζαχαροπλάστες!!
Υλικά
250 γρ αλέυρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 βανίλιες
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
5 αβγά χωρισμένα οι κρόκοι απο τα ασπράδια
120 γρ γάλα
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι ή λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλευρι, ριχνουμε το μπεικιν και τις βανίλιες και ανακατευουμε.
Σε ενα άλλο σκέυος ανακατευουμε με μια σπάτουλα ή ενα κουτάλι το βουτυρο με τα 200 γρ (απο τα 250) ζάχαρη. Προσθέτουμε εναν εναν τους κρόκους και εναλλάξ προσθέτουμε και ποσότητες απο το αλευρι, το γάλα και το ξύσμα. Ανακατευουμε καλά. Το μείγμα θα σας φανεί σφιχτό αλλά μην ανησυχείτε, θα αραιώσει στην συνέχεια όταν προσθέσουμε την μαρέγκα.
Στην συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα του κεικ στα δυο. Στο ενα μέρος κοσκινίζουμε τις 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε.
ψηνουμε το κεικ για μια ωρα, το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία