8/8/11

Ανάμικτη, μερακλίδικη και κρασάτη



Μαμα α βουτήτσω? Ναι μαμα ναι?  A βουτήτσω?? 
Βούτα παιδί μου, βούτα! Αλλά όχι με το κεφάλι ! :))
Χοιρινή Τηγανιά για πολλές βούτες με χωριάτικο ψωμί!

Υλικά

500 γρ μπούτι χοιρινό σε κύβους
1 φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
4-5 ελιές ψιλοκομμένες
100 ml καλό λευκό κρασί
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη


Διαδικασία
 

Ροδοκοκκινίζουμε το κοτόπουλο σε ενα τηγανάκι με λίγο λάδι να πάρει καλά χρώμα απο ολες τις πλευρές, το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη.
Με τον ίδιο τρόπο ροδοκοκκινίζουμε το χοιρινό και αφου πάρει χρώμα ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Φέρνουμε τα υλικά μια δυο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί. Ντεγλασάρουμε το σκέυος (ξυνουμε τις ουσίες στον πάτο του τηγανιού) και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό (ως την μέση των υλικών) και σιγοβράζουμε το χοιρινό για 1 με 1μισι ώρα σκεπασμένο να μαλακώσει καλά.
Το τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές σε λωρίδες ή ψιλοκομμένες και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη και σερβίρουμε!

Καλές βουτιές! :)


0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...