14/11/11

Ψάρι φιλέτο με κρούστα απο λιναρόσπορο και φρέσκα αρωματικά




Γειά σας, τι κάνετε? Πως πάτε εκεί κάτω, πήρατε καθόλου τα πάνω σας ? Ελπίζω πως ναι.
Σημερα σας έχω ενα γεύμα σουπερ υγιεινό, ουσιαστικά θρεπτικό και ελαφρύ. Οι γιορτές έρχονται οπου ναναι και λίγο πολύ όλοι θα κάνουμε τις υπερβολές μας.. 
Δεν νομίζετε ότι ειναι καλή μέρα σήμερα να αρχίσουμε να μαζευόμαστε και να είμαστε κάπως εγκρατείς? 
Η συγκεκριμένη συνταγή ειναι του Σεφ Γιάννη Λουκάκου και ειναι πραγματικά ένα απλό, νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.  Τον λιναρόσπορο τον έμαθα απο την μαμά μου γιατι γενικά στην Βόρεια Ελλάδα τον χρησιμοποιούν σε διάφορες συνταγές - ροφήματα κτλπ. Ειναι η καλύτερη πηγή σε λινολεικό οξύ, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει και αναδομεί τα κύτταρα!.. Εγώ να σας πω ότι όταν ψήνεται όπως στην συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμος, τραγανός, τέλειος!



Υλικά


4 φιλέτα ψαριού
4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο αλεσμένο στο μουλτι
4 κουταλιές ψίχα ψωμιού τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μονο το πράσινο μέρος
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι - Πιπέρι


Για την ελαφριά σάλτσα
100 ml λευκό κρασί
1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
100  ml νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο, την ψίχα, το ελαιόλαδο, τον μαιντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι ή την ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και καλύπτουμε την πάνω πλευρά τους με την κρούστα.
Τοποθετουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά (εξαρτάται απο το πόσο μεγάλο ειναι το ψάρι).
Βάζουμε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε το κρασί με το λεμόνι και το νερό μέχρι να συμπηκνωθεί το υγρό και να μείνει το μισό. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το συμπηκνωμένο υγρό με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ψάρι με την σάλτσα του.


Καλή Όρεξη!!

8 σχόλια:

  1. Με ξεσήκωσες με τον λιναρόσπορο και θα φροντίσω να εφοδιαστώ κι εγώ!!
    Η κρούστα φαίνεται πολύ πολύ ενδιαφέρουσα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή εβδομάδα κυρία μου! Ωραιότατο φαίνεται το ψαράκι σας! Ελαφρύ, αρωματικό και ιδιαίτερο! Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/11/11, 12:21 π.μ.

    Καλησπέρα Εριάκι:-) Πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον το πιάτο σου σήμερα! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ λιναρόσπορο, ήξερα ότι μπαίνει σε ροφήματα κλπ αλλά σε συνταγές φαγητού δεν έτυχε να ξαναδώ. Πολύ πρωτότυπο για μένα. Φιλιά και καλό βράδυ:-)) Άννα (T.A.G)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Έρη μου!! Πολύ ωραίο το ψαράκι με τη συγκεκριμένη κρούστα!! Προσωπικά τον λιναρόσπορο τον χρησιμοποιώ σε ψωμιά!!! Πρέπει να έχει πολύ ωραία γεύση και άρωμα!!
    Κάτι σε περιμένει στο σπιτάκι μου!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία και θρεπτική ιδέα η κρούστα με το λιναρόσπορο! Ειδικά σε συνδυασμό με το ψάρι είναι βόμβα ω-3! Θα έκανε και για κρούστα σε φιλέτο κοτόπουλο φαντάζομαι!

    Τα brownies της προηγούμενης ανάρτησής σου βγήκαν φοβερά, όπως το περίμενα δηλαδή! Λεπτό κομματάκι κουβερτούρας στο κέντρο τους πριν τα ψήσουμε επίσης πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερό φαίνεται αγαπητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υγιεινό και νόστιμο το ψαράκι σου!!! Δεν έχω χρησιμοποιήσει λιναρόσπορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μμμ, δείχνει πολύ νόστιμο, λιναρόσπορο δεν έχω βέβαια, αλλά όταν ξαναπάμε στα μπαχαρτζίδικα θα τον ψάξω...
    Για την αποτοξίνωση πάντως σου λέω οτι σήμερα ξεκινά η νηστεία των Χριστουγάννων, στην οποία όμως επιτρεπεται το ψάρι μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου! Αρα, ιδανικό το φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...