Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπάρες σοκολάτας με ξερά φρούτα, καρπούς και μέλι




Σημερα σας έχω πανεύκολες μπάρες σοκολάτας γεμάτες ενέργεια, γεμάτες με όλα τα καλά απο ξερά σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, φυστίκια Αιγίνης μέχρι φουντουκια, αμύγδαλα, σουσάμι και μέλι.

Υλικά (για ενα μικρό τετράγωνο ταψάκι)

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο απαλό
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ψημένη στο γκριλ
1/2 φλιτζάνι φουντουκια ψημένα στο γκριλ
1/2 φλιτζάνι φυστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι.
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
3-4 ξερά βερίκοκα χιλοκομμένα
3-4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
3-4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα


Διαδικασία

Κοβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρι μαζι με την μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μισά απο τα ξηροκάρπια να γίνουν σκόνη. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ψιλοκόβουμε και τα φρούτα μας και τα ανακατευουμε όλα μαζί, προσθέτουμε και το σουσάμι ανακατεμένο με την κανέλα.
Στρώνουμε ενα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Αφου έχει λιώσει και γυαλίσει η σοκολάτα μας, την ρίχνουμε στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλες ή με τα χερια. Τέλος προσθέτουμε το μέλι, το κονιάκ και ανακατεύουμε τελευταία φορά.
Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετουμε απο πάνω ακομη ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε με τα χέρια μας να ισιώσει η επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μετά το πέρας του χρόνου, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε επιφάνεια και αφαιρουμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε λωρίδες και μετά σε κύβους.

Καλό Σαββατοκύριακο!