Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου!


..και η πιο νόστιμη μη σου πω...
Να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας για τα γεννέθλια του μικρού αλλά και για την γιορτή μου! Ευχαριστώ απο καρδιάς!
Παρασκευή σήμερα και σας έχω ένα διασκεδαστικό, εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο γλυκάκι! Μηλόπιτα με γλάσο κανέλας! Μμμμ δηλαδή όχι μηλόπιτα ακριβώς.. Μήλο ολόκληρο, ζαχαρωμένο, κανελωμένο,  γεμισμένο με τα καρύδια του και τις σταφίδες του μέσα στην αγκαλιά της αγαπημένης σωτήριας σφολιάτας! Δεν φαντάζεστε πόσο απίθανο γίνεται αυτο το γλυκάκι και πόσο εύκολο είναι... Τέλειο!

Πριν όμως σας πάω στην μηλόπιτα να σας θυμίσω τον διαγωνισμό που τρέχει απο προχθές, και αν λάβετε μέρος μπορει να κεδίσετε ενα απο τα βιβλιαράκια μαγειρικής!
Πάμε τώρα στον απόλυτο πειρασμό...



Υλικά για 5 άτομα


4 όσο το δυνατόν μικρά μήλα ( εγώ χρησιμοποίησα βιολογικά που ειναι πάντα μικρότερα)
1 πακέτο σφολιάτα
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κούπα κοπανισμένα καρύδια
1/3 κούπας σταφίδες
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
Για το γλάσο κανέλας
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Ανακατέβουμε σε ενα μπολάκι την ζάχαρη με την κανέλα το γαρίφαλο, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μήλα μας.
Με ενα λεπτό μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο (το κυλινδρικό που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια συννήθως) αφαιρουμε το κέντρο του μήλου με το κοτσάνι και τα κουκούτσια. Δεν ειναι καθόλου δύσκολο, στρίβουμε το εργαλείο ή το μαχαίρι γύρω γύρω απο το κοτσάνι και σιγά σιγά προχωράμε προς τα μέσα.
Βουτυρώνουμε γύρω γυρω τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας ( πάνω στο μήλο θα κάτσουν μονο η ζάχαη, η κανέλα και το γαρίφαλο. Τα καρύδια και οι σταφίδες θα πέσουν ξανά μέσα στο πιατάκι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ενα ταψάκι και στρώνουμε την σφολιάτα. Κοβουμε δισκους μεγέθους περίπου πιάτου φρούτου. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε δίσκου το μήλο και γεμίζουμε το κενό του με το μείγμα απο τα καρύδια και τις σταφίδες.
Κλείνουμε την σφολιάτα ενώνοντας όλες τις πλευρές της και στρίβουμε με τα χέρια μας απο πάνω να ενωθούν καλά οι άκρες. Χαράζουμε εδώ και εκεί με ενα μαχαιράκι και αλοίφουμε την σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό με το γάλα. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη..
Ψηνουμε για 50 λεπτά και τα αφηνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο απλώς χτυπάμε σε μπολάκι όλα τα υλικά μαζί.


Καλό Σαββατοκύριακο!




Λογάκια
Τα κομμάτια της σφολιάτας που τυχον περισσεύουν απο το κόψιμο των δίσκων, δεν τα πετάμε, τα μαζευουμε όλα μαζί τα ζυμώνουμε λίγο να ενωθούν, αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια και με πλάστη ή με μπουκάλι ανοιγουμε πάλι ένα φύλλο!