Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mini Burgers απο Κοτόπουλο με Σαλάτα Καλαμπόκι



 Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών είναι το κυνήγι θησαυρού.. Αν μάλιστα πρόκειται για πειρατικό Θησαυρό τότε αυτό και μόνο το γεγονός θρέφει τον ενθουσιασμό,την φαντασία και την ευρηματικότητα των παιδιών. 
Δυο μικρά αγόρια λοιπόν, έψαχναν τον κρυμμένο θησαυρό του Captain Cook κυριολεκτικά σε όλο το σπίτι! Άνοιξαν ντουλάπες, συρτάρια και στριμώχτηκαν κάτω από τα κρεβάτια.. Μα τι πονηρός που είναι αυτός ο Captain Cook που να έχει βάλει τον θησαυρό του??? Αφού κόντεψαν να απογοητευτούν πέρασαν μια τελευταία φορά από την τραπεζαρία.. και... Ο Θησαυρός τους περίμενε πάνω στο τραπέζι!!  
 Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για μπιφτεκάκια από κοτόπουλο για τα μικρά σας, παρέα με μια απλή σαλάτα από καλαμπόκι και λαχανικά. Έφτιαξα μικρά ψωμάκια ολικής άλεσης για burgers, τα συνέδεσα όλα μαζί και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα πιτσιρίκια. Δοκιμάστε κ εσείς!

Υλικά (4 άτομα)


Για τα μπιφτέκια
500 γρ κιμά κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 κούπας μαιντανό στο μπλέντερ
1 καρότο τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι Πιπέρι


Τα ψωμάκια θα τα βρείτε εδώ σε αυτή την περίπτωση όμως τα έκανα με περισσότερο αλεύρι ολικής και λιγότερο λευκό. αναλογία περίπου 2 μέρη ολικής και 1 λευκό.


Για την σαλάτα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας πλυμένο κάτω απο κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Διαδικασία


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε ελαφρώς τον κιμά. Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπάλες κιμά τις οποίες τις πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν λίγο. Αφηνουμε τα burgers σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Μόλις βγάλουμε τα μπιφτέκια απο το ψυγείο για να τα ψήσουμε, πατάμε με τον αντίχειρα στο κέντρο τους να τους κάνουμε μια λακουβίτσα. Ετσι θα κρατήσουν ωραίο σχήμα και δεν θα κάνουν "λοφάκι" στο κέντρο. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για 30 - 35 λεπτά. 
Σε ενα κατσαρολάκια σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, την ντομάτα το ξύδι και την ζάχαρη. αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε την εστία.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια με την σαλάτα και τα μπιφτεκάκια. Οι ενήλικοι βάλτε και λίγο καυτερό στην σαλάτα καλαμπόκι και απολαύστε!!



Καλή Όρεξη!!