7/5/12

(Fish Tacos) Αρωματικό Ψαράκι σε Τορτίγια με Σάλσα Μάνγκο και Αβοκάντο



 Μεξικάνικο σας έχω σήμερα, αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά με υλικά που θα τα βρείτε εύκολα στην Ελληνική αγορά. Αν σας αρέσουν έστω και λίγο οι διαφορετικές γεύσεις σας λέω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε γιατί είναι πανεύκολο στην παρασκευή, ελαφρύ ( 315 θερμίδες τα δυο τάκος)  και πεντανόστιμο.
Η σάλσα μάνγκο συνοδεύει καταπληκτικά το αρωματισμένο ψαράκι και όλα αυτά γίνονται ένα τέλειο πακέτο μέσα στην τορτίγια.  Στρώστε τα υλικά στην τορτίγια, τυλίξτε ή διπλώστε και απολαύστε Μεξικάνικο στο χέρι!

Υλικά


8 μεσαίου μεγέθους τορτίγιες από καλαμπόκι ή σιτάρι (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης), μπορείτε να πάρετε και τα έτοιμα αφυδατωμένα τάκος.
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο, κύμινο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Λίγο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
4 φιλέτα λευκού ψαριού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Για την σάλσα Μάνγκο
1/2 μεγάλο ώριμο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό από μοσχολέμονα
Λίγο μπούκοβο
1 πιπερίτσα τουρσί ψιλοκομμένη (προαιρετικά)


Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κύμινο με το αλάτι, την πάπρικα, το σκόρδο το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι. 

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα μας και απλώνουμε όσο μπορούμε από το μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου). Τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά. 
Σε γκριλιέρα ή σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά τις τορτίγιες.
Σερβίρουμε το ψάρι πάνω στην Τορτίγια, απλώνουμε από πάνω την σάλσα και τις φέτες του αβοκάντο.




 Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το μάνγκο είναι ώριμο όταν είναι σχετικά μαλακό όταν το πιέζουμε ελαφρώς (να μην ειναι πολύ μαλακό) και μυρίζει ευχάριστα. Το χρώμα του δεν ειναι ένδειξη αν ειναι ώριμο γιατι υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες όπου ενα μάνγκο πράσινο μπορεί να είναι ώριμο. Δείτε πως το καθαρίζουμε εδώ
Το αβοκάντο καλό είναι να το αγοράσετε 2 μέρες πριν το καταναλώσετε. Θα ειναι σφιχτό όταν το αγοράσετε, θα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για δυο μέρες και θα είναι έτοιμο. Αν το αγοράσετε ήδη μαλακό θα πρέπει να το καταναλώσετε την ίδια μέρα ή να το κρατήσετε 1-2 μέρες στο ψυγείο. Δείτε πως το καθαρίζουμε εδώ

17 σχόλια:

  1. ΧΑ! Χαίρομαι που τα πρώτα λογάκια θα είναι από μένα! Πολύ ωραίο το ψάρι σου Έρη μου, η σάλτσα μάνγκο είναι μούρλια!!!Θα απαγάγω τη συνταγή και θα αποχωρήσω με ελαφρά πηδηματάκια και με σκοπό να τη δοκιμάσω το συντομότερο...Φιλάκια, όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eri, καλημέρα. Ωραία μπαχάρια, ωραία μυρωδικά, τα αρώματα έφθασαν μέχρι εδώ. Λοιπόν αυτοί οι Μεξικάνοι δεν κάνουν μόνο τα πολύ καυτερά, τελικά. Ασυνήθιστος ο συνδυασμός ψαριού-αβοκάντο-μάνγκο, για μένα, μας τον παρουσιάζεις τόσο ωραία που με δελεάζεις να τον δοκιμάσω. Νομίζω ότι είναι και ένας ωραίος τρόπος να πείσουμε τα τέκνα μας, να φάνε ψάρι,αν αφαιρέσουμε το μπούκοβο και την καυτερή πιπερίτσα. Την δική μου πρώτα πρώτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερααααααααααα..ενδιαφερουσα η πρότασή σου και θα δοκιμαστεί αμεσα....καλή εβδομάδα κοπέλα μου..φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμη και εξωτική η συνταγή σου Έρη μου!
    Την βρήκα υπέροχη!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεξικάνικο στο χέρι με υπέροχη σαλτσούλα, τι πιο λαχταριστό για να ξεκινήσει η βδομάδα!
    Φιλιά Ερη μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόστιμη. Εξωτική, Υγιεινή, Ωραία παρουσίαση, όλα τα έχει αυτή η συνταγή!!! Εύγε Έρη!!! Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα φιλενάδα!
    Πολύ διαφορετική συνταγή, ιδιαίτερη, πολύχρωμη και δροσερή! Το ψάρι περνάει από πραγματική διαδικασία μεταμόρφωσης και γίνεται πολύ θελκτικό!
    Με τα μαθήματα ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά σου και χαίρομαι που μας παρουσιάζεις τόσο εναλλακτικά πιάτα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο διαβάζεται και φαίνεται καλή μου Eri. Έχω ένα μικρό θέμα με το αβοκάντο βέβαια, αλλά ίσως μέσα στο όλο σύνολο να μην το πολυ-νοιώθει κανείς γευστικά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νόστιμη η πρότασή σου Έρη.
    Ταιριάζει γάντι ..στο στομάχι μας.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία πρόταση Έρη μου αν και το μάνγκο δεν το πολυπάω!!! Αλλά φαίνεται λαχταριστό και με λίγες θερμίδες! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
    ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ.
    ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ!!!!!!!!!!!!ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ερη μου υπέροχη πρόταση, εξωτική συνταγή με ωραία αρώματα και γεύσεις!!!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γευστικό ταξιδάκι!!!
    Θα ήθελα να το δοκιμάσω.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι γεύσεις δε λέγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραίο το βλέπω Έρη μου αυτό που μας προτείνεις!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...