Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(Fish Tacos) Αρωματικό Ψαράκι σε Τορτίγια με Σάλσα Μάνγκο και Αβοκάντο



 Μεξικάνικο σας έχω σήμερα, αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά με υλικά που θα τα βρείτε εύκολα στην Ελληνική αγορά. Αν σας αρέσουν έστω και λίγο οι διαφορετικές γεύσεις σας λέω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε γιατί είναι πανεύκολο στην παρασκευή, ελαφρύ ( 315 θερμίδες τα δυο τάκος)  και πεντανόστιμο.
Η σάλσα μάνγκο συνοδεύει καταπληκτικά το αρωματισμένο ψαράκι και όλα αυτά γίνονται ένα τέλειο πακέτο μέσα στην τορτίγια.  Στρώστε τα υλικά στην τορτίγια, τυλίξτε ή διπλώστε και απολαύστε Μεξικάνικο στο χέρι!

Υλικά


8 μεσαίου μεγέθους τορτίγιες από καλαμπόκι ή σιτάρι (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης), μπορείτε να πάρετε και τα έτοιμα αφυδατωμένα τάκος.
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο, κύμινο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Λίγο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
4 φιλέτα λευκού ψαριού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Για την σάλσα Μάνγκο
1/2 μεγάλο ώριμο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό από μοσχολέμονα
Λίγο μπούκοβο
1 πιπερίτσα τουρσί ψιλοκομμένη (προαιρετικά)


Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κύμινο με το αλάτι, την πάπρικα, το σκόρδο το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι. 

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα μας και απλώνουμε όσο μπορούμε από το μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου). Τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά. 
Σε γκριλιέρα ή σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά τις τορτίγιες.
Σερβίρουμε το ψάρι πάνω στην Τορτίγια, απλώνουμε από πάνω την σάλσα και τις φέτες του αβοκάντο.




 Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το μάνγκο είναι ώριμο όταν είναι σχετικά μαλακό όταν το πιέζουμε ελαφρώς (να μην ειναι πολύ μαλακό) και μυρίζει ευχάριστα. Το χρώμα του δεν ειναι ένδειξη αν ειναι ώριμο γιατι υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες όπου ενα μάνγκο πράσινο μπορεί να είναι ώριμο. Δείτε πως το καθαρίζουμε εδώ
Το αβοκάντο καλό είναι να το αγοράσετε 2 μέρες πριν το καταναλώσετε. Θα ειναι σφιχτό όταν το αγοράσετε, θα το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για δυο μέρες και θα είναι έτοιμο. Αν το αγοράσετε ήδη μαλακό θα πρέπει να το καταναλώσετε την ίδια μέρα ή να το κρατήσετε 1-2 μέρες στο ψυγείο. Δείτε πως το καθαρίζουμε εδώ