Καλοκαιρινά Γιουβαρλάκια Σαγανάκι με Τριμμένη Φέτα



Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ ρύζι (προαιρετικά)
1 αβγό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι - Πιπέρι
200 γρ φέτα τριμμένη
Λίγο δυόσμο κ ρίγανη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προσθέτουμε σ' ένα μπολ τον κιμά με το ρύζι, το αυγό, το μισό κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια βρέχοντας τα χέρια μας που και που. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο σκεπασμένα στο ψυγείο. 
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει λίγο προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά να τον καβουρντίσουμε ελαφρώς για 1 -2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την δάφνη, λίγο αλατάκι και πιπέρι (προσοχή όμως με το αλάτι γιατί σκεφτείτε ότι θα βάλουμε και την φέτα στο τέλος). Συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό, βάζουμε μέσα στην σάλτσα τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει το φαγητό μας βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, γυρνώντας τα που και που.
Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. 
Μετά το 20λεπτο μεταφέρουμε όλο το φαγητό από το τηγάνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με την φέτα και ψήνουμε για 10 λεπτά. 
Διακοσμούμε με τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.



Καλή Όρεξη!
**********************************
Σήμερα σας έχω μια συνταγή που κάνω συχνά το καλοκαίρι. Την συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά στο grill, μελιτζάνες σε φέτες και κολοκυθάκια και πιπεριές. Μου θυμίζει το φαγητό "Τηγανιτά" που συνήθιζε να φτιάχνει η γιαγιά μου τα καλοκαίρια μόνο που πρόκειται για μια πιο ελαφριά εκδοχή αφού όσο κοντά και αν είναι στην γεύση, τίποτα δεν είναι τηγανιτό. 
Εγώ σας δίνω την συνταγή για τα γιουβαρλάκια, εσείς ψήστε και τα λαχανικά και συνοδέψτε αυτό το απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο.