Gumbo με Κοτόπουλο και Λουκάνικο




Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 φιλέτα απο μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
2 λουκάνικα καπνιστά κομμένα σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου
1 κονσέρβα καλαμπόκι, ξεπλένουμε κάτω παο νερό το καλαμπόκι
1 φύλλο δάφνης
Λίγο θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα ή Καγιέν
Βρασμένο Ρυζάκι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Τα αφήνουμε να βγάλουν τις νοστιμιές τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε, αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το δαφνόφυλο, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 100 ml ζωμό. 
Ανακατεύουμε καλά να καθαρίσουμε τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε απο πάνω το αλεύρι. Ανακατεύουμε και πάλι για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας και πάλι. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Βράζουμε για 10 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το λουκάνικο, το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το gumbo.
Σερβίρουμε με ρυζάκι!



Καλή Όρεξη και καλή Καρναβαλική Περιόδο!
*********************************************

Στα μέσα Φεβρουαρίου γιορτάζεται σχεδόν σε όλη την Αμερική το Mardi Gras η διαφορετικά η εποχή του Καραναβαλιού. Οπως θα ξέρετε είναι μια γιορτή ιδιαίτερα δημοφιλής στην Νότιο Αμερική και ιδιαίτερα στην περιοχή της Louisiana - New Orleans.
Μια τέτοια συνάντηση κάναμε με τους φίλους Foodies in Toronto με θέμα μας το Mardi Gras και την καρναβαλική περίοδο.
Διάλεξα να φτιάξω το πλέον κλασσικό πιάτο της Λουιζιάνας, απλό, πεντανόστιμο και σίγουρα χορταστικό. Όλα τα εδέσματα που είχαμε στο σχετικό dinner party ήταν υπέροχα και δεν είναι τυχαία η τελευταία τάση που υπάρχει προς την creole κουζίνα παγκοσμίως.
Κατα την γνώμη μου στην Southern American Cuisine, τηγανίζουν λίγο παραπάνω και έτσι δεν μπορώ να πω ότι είναι η αγαπημένη μου αλλά είπαμε εμείς κρατάμε ότι μας αρέσει και προσαρμόζουμε τις συνταγές αναλόγως.
Πάμε να φτιάξουμε Gumbo?