20/5/13

Cupcakes Βανίλιας με Βουτυρόκρεμα




Καλή εβδομάδα!
Αργία σήμερα στον Καναδά και σας γράφω με αρκετά καλή διάθεση καθώς έχει προηγηθεί ένα τέλειο διήμερο με καταπληκτικό καιρό, πολλές βόλτες κ άλλα τόσα παγωτά.
Το Σάββατο γιορτάσαμε τα γενέθλια της Τέας η οποία έγινε 1 χρονών! Γι αυτό το πάρτυ έφτιαξα απλά αλλά πολύ νόστιμα κεκάκια βανίλιας με απαλή βουτυρόκρεμα. 
Οι καταπληκτικές φατσούλες toppers που βλέπετε είναι δημιουργίες της Ελένης απο το Lena's Cakes.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις φατσούλες αυτές και πως θα τις προμηθευτείτε μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της Ελένης.
 Γενικά στα γλυκά βανίλιας ή πραγματική βανίλια κάνει την διαφορά και δίνει μια γεύση πολυτελείας στο γλυκό που δεν συγκρίνεται με τα τεχνητά παρασκευάσματα.

Υλικά (για 24 cupcakes)

1 κλωναράκι βανίλιας  (προαιρετικά)
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κ 2/3 της κούπας γάλα
Βουτυρόκρεμα ( για μια τούρτα ή 24 cupcakes)
1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 κούπες άχνη ζάχαρη
70 ml κρύα κρέμα γάλακτος  35%
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τους σπόρους της βανίλιας, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και προσθέτουμε κούπα κούπα την ζάχαρη. Χτυπάμε καλά να έχουμε  ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά πριν από κάθε αυγό. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. 

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Μετράμε το γάλα σε ενα μπρίκι ή μπολ.
Ξεκινάμε και ρίχουμε λίγο απο το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μισό γάλα, προσθέτουμε κ άλλο λίγο αλέυρι και πάλι γάλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτπάκια στην φόρμα για μάφινς και βάζουμε ποσότητα να καλύψει τα 2/3 της χωρητικότητας της κάθε θήκης. Το μείγμα θα βγάλει δυο φόρμες.

Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αφου κρυώσουν διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου 24 ώρες και εντός ψυγείου 3 - 5 μέρες.




Βουτυρόκρεμα
Σε ενα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο για 3-5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη την φορά ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή βουτυρόκρεμα.
Γεμίζουμε ενα κορνέ και στολίζουμε τα κρύα cupcakes μας. 
Τα cupcakes με την βουτυρόκρεμα μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μια μέρα αλλά βγάλτε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.


 Καλή Επιτυχία!!



Λογάκια
Αν χρησιμοποιήσουμε κανονική βανίλια, τότε κόβουμε τισ άκρες της και με ενα μικρό μαχαίρι κόβουμε κατα μήκος το κλωναράκι. Σέρνουμε το μαχαιράκι μας να μαζέψουμε όλα τα μαύρα σποράκια και τα χρησιμοποιούμε στο γλυκό.
Το εξωτερικό περίβλημα μπορείτε να το βάλετε μέσα σε ενα βάζο με ζάχαρη κ έτσι θα την αρωματίσετε. Εγώ τα κόβω και τα βάζω σε βαζάκι με εκχύλισμα βανίλιας που έχω φτιάξει απο κλωναράκια και ρούμι. Αυτή είναι η σπιτική μου βανίλια.
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μικρό βαζάκι με ρούμι ή κονιάκ και να βάλετε μέσα τα κομμάτια της βανίλιας χαραγμένα και κομμένα. Κλείστε το βαζάκι και αφήστε το για ενα μήνα σε σκοτεινό μέρος. Που και που ανακινήστε το.




21 σχόλια:

  1. Επιτέλους ανεβηκε η διάθεσή σου, κάνει θάυματα ο άτιμος καιρός τελικά!!!!! Τέλεια τα cupcakes, απλά και κλασσικά αλλά με τις φατσούλες πάνω γίνονται πολύ παιχνιδιάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάτσες στην κυριολεξία τα cupcakes σου, τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και οι απλες γευσεις μπορουν να ειναι απολαυστικες!!!!τα φιλια μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΜΜ..το καλύτερο δεκατιανό-κολατσιό για τους κούκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι όμορφα cupcakes Έρη!Οι χαρούμενες φατσούλες συμπορεύονται με την ανανεωμένη διάθεσή σου και η γευστική ευδαιμονία καθρεπτίζεται στις φατσούλες των μικρούληδων[έχω την εντύπωση ότι είναι ο γιόκας σου..?]
    Τελικά ο ερχομός του καλοκαιριού γλυκαίνει τα αρνητικά συναισθήματα και τονώνει την διάθεσή μας.Το χάδι του ήλιου απαλύνει την σκληράδα του χειμώνα...
    Καλή εβδομάδα!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφες φατσούλες και με τόσο όμορφα χρώματα ,ενα και ένα για τα παιδάκια,μπράβο Ερη μου,καλό βράδυ ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραία τα κεκάκια να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια τα κεκάκια σου! Πολύ όμορφα! Χρόνια πολλά στην Τέα! Να τα χιλιάσει!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αααα! Τέλεια τα κεκάκια, στο στοιχείο μου, λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο βρε Έρη, να... μια απορία καθώς είμαι και καινούργια στη παρέα. Ο Καναδάς... πως να το πω... με δυσκολεύει λίγο. Προσπάθησα να βγάλω μια άκρη από το blog σου, αλλά δεν τα κατάφερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς Αντα μου? ζουσα στην Ελλάδα ως το 2010 και στις αρχε΄ς του 2011 ήρθαμε στον Καναδά. Τι σε δυσκολεύει? φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Aαα μάλιστα, τώρα εξηγούνται όλα, ααα καλά, νόμιζα ότι ήταν κάποιο "εσωτερικό αστειάκι" το οποίο δεν είχα καταλάβει! Ααα γι' αυτό "έπιασα" μια κάποια νοσταλγία για την άνοιξη! Σου στέλνω την αγάπη μου από την πατρίδα! BTW σου έδωσα κι ένα βραβείο, αν και φαντάζομαι έχεις πάρει πολλά! :)

      Διαγραφή
  11. Μπήκα στο blog της Ελένης, αλλά δεν πολυκατάλαβα... Αυτά τα toppers, είναι μπισκοτάκια που τρώγονται ε; (μη βαρούτε ωρέ!) :) :) Σου βγήκαν πάρα πολύ ωραία! Ότι πρέπει για παιδικά γενέθλια! Γεια στα χέρια σου Έρη μου!
    Πολλά φιλάκια και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή η σπιτική βανίλια στο βαζάκι με το ρούμι πόσο καιρό κρατάει Έρη? Μπορούμε δηλαδή να προσθέτουμε βανίλιες στο βαζάκι και να συντηρούμε έτσι το μίγμα ή πρέπει να καταναλωθεί άμεσα?

    Τα κεκάκια είναι χάρμα!! Να χαίρεσαι και από εδώ τον Κώστα σου σήμερα!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία κεκάκια.
    Συμφωνώ με την φρέσκια βανίλια. Αλλη γεύση δίνει στα γλυκά. Καταλαβαίνεις την βανίλια.

    Χρόνια πολλά και για τον μικρό σου, να τον χαίρεστε.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφα Έρη μου!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι η αυθεντική βανίλια δίνει απίθανη γεύση όπου και αν προστεθεί και δεν έχει καμία σχέση με τα υποκατάστατα της!
    Στα κεκάκια λέμε πάντα ναι και ειδικά όταν είναι τόσο καλοφτιαγμένα και χαρούμενα λέμε ναι και πάλι ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα,

    Είναι τόσο ωραία τα cupcakes σου που είναι κρίμα να τα φας!!! Η βουτυρόκρεμα βέβαια από πάνω είναι όλα τα λεφτά!!! Μου έδωσες φανταστική ιδέα για τη γενέθλια της μικρής μου ξαδέλφης.

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλες!
    Selcouth όντως χρειάζεται η διευκρίνηση...Στο site/blog μου έχω ανεβάσει τα μπισκότα και τα cupcakes που φτιάχνω γιατί είναι για ελλάδα κυρίως.
    Πολύ πρόσφατα(ενα μήνα και κάτι) μπήκα στο Etsy...
    και εκεί έχω μόνο τα toppers(που είναι για εξωτερικό)τα έστειλα στην Ερη που μου έκανε την τιμή να τα φωτογραφίσει πάνω στα υπέροχα δικά της cupcakes.
    Eλπίζω να σε ξεμπέρδεψα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι τόσο ζουζουνιάρικα και αστεία που λυπάσαι να τα φας!!! Δεν έχω φτιαξει ποτε βουτυροκρεμα. Αυτη ειναι και ελαφριά οπως γραφεις. Θα την εχω στα υποψιν.
    Πολύ χαίρομαι που σε διαβάσζω ανεβασμένη!!!φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ τι χαριτωμενα που ειναι τα μικρά με τα cupcakes τους στην φωτογραφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...