28/4/14

Οι Σφολιάτες του Κώστα




Υλικά (10 πίτες)

1 πακέτο σφολιάτα
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό

Διαδικασία

Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει στο ψυγείο απο την προηγούμενη μέρα ή σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα δυο τυριά. Σε ενα μικρό μπολάκι προσθέτουμε λίγο κρύο νερό.

Ανοίγουμε το ένα ρολό σφολιάτας και με ενα ποτήρι ή ένα μεγάλο κουπάτ κόβουμε δισκάκια απο την ζύμη.  Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προσθέτουμε στο κέντρο περίπου μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα των τυριών και στρώνουμε απο πάνω ένα κομμάτι γαλοπούλας κομμένο λίγο πιο μικρό απο το μέγεθος της ζύμης.



Βουτάμε το δάχτυλο μας μέσα στο μπολάκι με νερό και βρέχουμε γύρω γύρω το δισκάκι σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι της σφολιάτας και πιέζουμε γύρω γύρω ελαφρά με τα δάχτυλα.
Με ενα πινέλο περνάμε τις σφολιάτες με λίγο χτυπημένο αυγό και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράσσουμε το επάνω φύλλο (για να μην μας φύγει η γέμιση από τις πίτες).

Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κοκκινίσουν οι σφολιάτες μας.
Την σφολιάτα που περίσσεψε την κάναμε τα γνωστά ρολάκια. Την ανοίξαμε σε μέτριο φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίσαμε με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα. Τυλίξαμε σε ρολό και κόψαμε μικρές μπουκιές ρολά.  Περάσαμε με αυγό και ψήσαμε στους 180 για 35 λεπτά.



 Καλή σας εβδομάδα!
*******************************************

Χρόνια πολλά σε όλους φίλοι μου, ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα, για εμάς εδώ το φετινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό απο τα προηγούμενα... Και του χρόνου αγάπες!
 Να και η Πρωτομαγιά, έρχεται, μας κλείνει το μάτι και μας καλεί να ξεχυθούμε άλλοι στους αγρούς και άλλοι στις πλατείες.. Εδώ στον Καναδά γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά πιο βαθιά στον Μάιο, τότε που ο καιρός αρχίζει τις καλοσύνες.
Λατρεμένη συνταγή σας έχω σήμερα, τις "ζαμπονόπιτες" του Κώστα, συνταγή την οποία την φτιάχνει μόνος του και λέει ότι είναι η καλυτερότερη, η  σουπερ συνταγή του. Είναι πάρα πολύ απλή, σκαρώνεται πολύ γρήγορα και με την δική μας μικρή βοήθεια τα παιδιά φτιάχνουν πεντανόστιμες πιτούλες για κάθε ώρα.
Θέλω να σας προτείνω να δοκιμάσετε τις πίτες με τα υλικά που σας προτείνω, μην προσθέσετε τίποτα παραπάνω και μη αφαιρέσετε τίποτα. Τα έχουμε ξαναπεί για την σφολιάτα, την κρατάτε όσο γίνεται κρύα, μην την ξεχάσετε στον πάγκο!
Πιτούλες κάρτες μνήμης, θα τις φάτε και θα με θυμηθείτε! ;)

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα,χρονια πολλα καλη εβδομαδα,πεντανοστιμες φαίνονται ,θα ηθελα με το καφεδακι μου τωρα μια δυο,η μαγειρική είναι παραδοση στην οικογενεια ε? ,μια χαρα τα καταφέρνει ο μικρος ,να τον χαίρεσαι,πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια συνταγή για παιδάκια και τα απασχολείς δεν κάνουν όλο το σπίτι άνω κάτω και νιώθουν δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη Έρη μου και χρόνια πολλά! Και του χρόνου με υγεία!! Υπέροχες και πεντανόστιμες οι πιτούλες από τα χεράκια του Κώστα! Πόσο μου αρέσει όταν τα πιτσιρίκια ασχολούνται... αν και με τη χρυσοχέρα μανούλα που έχει ...επόμενο είναι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και να περνάτε πάντα όμορφα! Τι όμορφες πιτούλες! Τέλειες τις έκανε ο Κωστάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ομορφες, ουπς πρεπει να πάρω ενα τετοιο κουπατ.

    Εμ καλά λέει το παιδι χα χα!

    καλή λουλουδιαστη εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τελευταία φωτογραφία τα λέει όλα!!
    Πολλά φιλιά και στείλε μας μια ανοιξιάτικη πρόταση σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, καλημέρα!! Εγώ θα συμφωνήσω με τον Κώστα και θα πω πως είναι φοβερή συνταγή!Θα σε ακούσω και θα την κάνω ακριβώς όπως μας τη δίνεις! Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Ερη μου, Χριστός Ανέστη!
    Ο Κωστής μας έπεισε για την νοστιμιά της συνταγής σου!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρόνια πολλά ναστε πάντα καλά πολύ ωραίες οι πιτούλες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και καλά Έρη μου!
    Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει λοιπόν! Χρυσοχέρα η μαμά, ταλαντούχος και ο μικρός!
    Τα σέβη μου στο μικρό σεφ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι μπράβο (!!!) να μαθαίνει από νωρίς τα τερτίπια της κουζίνας το παιδάκι :-))

    Χρόνια σας Πολλά, Έρη.
    Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια Πολλά Ερη!!! Βλέπω το παιδί το στρωσες για τα καλά στη δουλειά, εχει πάρει και το ταλέντο της μαμας στην κουζίνα και μας κάνει να τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα (και το δικο μου παιδί μονο την κάλτσα ξέρει να βγάζει μέχρι στιγμής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα και χρονια πολλα.τι ωραια που μαγειρευετε ολοι μαζι.εγω δεν το εκανα και το μετανοιωσα.προσπαθω ομωσ με τα εγγονακια μου και ευτυχωσ ανταπ0κρινονται.να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και εμεισ σασ ευχαριστουμε για τισ τοσο ωραιεσ συνταγεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρονια Πολλα!!υπεροχη συνταγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ πόσο μου αρέσει που μαγειρεύει ο γιος σου το αγαπημένο του φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...