Μια και έχουμε αρχίσει πλέον να μαζευόμαστε με παρέα στα σπίτια μας για να δούμε τις φωτογραφίες από
τις διακοπές μας, σκέφτηκα να φτιάξουμε πανεύκολες κρέπες!!!
Υλικά για 6-8 κρέπες
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μαργαρίνη ή βούτυρο
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα με την ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το γάλα και σε 3 δόσεις το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να βάλουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες (εκτός της μαργαρίνης ή το βούτυρο) σε ενα μπλέντερ και να χτυπήσουμε τον χυλό για 1 λεπτό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
Ο χυλός θα είναι πολύ αραιός.
Σχετικά με τις γεμίσεις, αφήστε την φαντασία και την όρεξη σας να δημιουργήσει.
Εγώ έφτιαξα
- Κατίκι, ντομάτα σε ροδέλες, βασιλικός, ελιά φετούλες
- Λαχανομπουκιές (Μπαρμπαστάθη) ψημένες και ψιλοκομμένες με γιαούρτι και σοταρισμένα μανιτάρια.
- Γαλοπούλα, τυρί για τοστ, μανιτάρια, τυρί κρέμα άνηθος
- Μπέικον σοταρισμένο, ντομάτα σε κύβους, τυρί για τοστ, μαγιονέζα
Και φυσικά τις γλυκές κρέπες με μερέντα ή μέλι ή μαρμελάδα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλπ…
Κρέπες με Φυστικοβούτυρο, Μαρμελάδα και μικρά Φρούτα |
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σχετικά μεγάλο τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη και κουνάτε το τηγάνι να απλωθεί σχετικά παντού.
Γεμίζετε μια κουτάλα μεγάλη (για τις σούπες) στα 2/3 της με τον χυλό και ρίχνετε τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού.
Κουνάτε κυκλικά με το χέρι το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός παντού.
(Η πρώτη κρέπα δεν πετυχαίνει συνήθως, αλλά είναι ο οδηγός σας έτσι ώστε στην δεύτερη να προσέξετε περισσότερο την ποσότητα στην κουτάλα ή το άπλωμα στο τηγάνι..)
Αφού την απλώσετε από την μια πλευρά περιμένετε 1 λεπτό και σηκώστε την με μια σπάτουλα για να δείτε αν είναι έτοιμη.
Αν ναι τότε την γυρίζετε με την σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μην την πολύ ψήσετε γιατί θα θέλετε να την διπλώσετε μετά με την γέμιση και θα είναι «κόκκαλο» χαχα..
Αφού είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και την γεμίζουμε με τα υλικά που θέλουμε στο μισό μέρος της, και την διπλώνουμε 2 φορές.
Κάθε 3 κρέπες περίπου, το τηγάνι θέλει πάλι ένα κουταλάκι μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε τον χυλό κάθε φορά πριν ξαναπάρουμε για νέα κρέπα.
Λογάκια
Σε περίπτωση που δοκιμάσετε να τις κάνετε απο πριν, φτιάξτε πρώτα όλες τις κρέπες σκέτες, μετά γεμίστε τες και βάλτε τες σε ένα πυρεξάκι
και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5-7 λεπτάκια..
Εννοείται πως αν θέλετε τις κάνετε σαν ψευτοσουφλέ, ρίχνοντας στο ταψί κρέμα γάλακτος και τυριά.
Σε αυτή την περίπτωση το «αμάρτημα» θέλει ψήσιμο μισή ώρα τουλάχιστον…