Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, αβοκάντο και γλυκόξινη βινεγκρέτ

Μια πολυ γευστική και χορταστική σαλάτα



Υλικά


400 γρ διάφορα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα, πράσινη σαλάτα, λόλα κοκκινη, ραντίτσιο, βαλεριάνα)
200 γρ μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
80 γρ φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
6 παξιμάδια κρίθινα σπασμένα
Αλάτι πιπέρι.


Διαδικασία


Σε ενα τηγανι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τις σκελίδες σκόρδου να αρωματίσουμε το λάδι. Μολις οι σκελίδες αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα τις αφαιρούμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε την φωτιά ελαφρως και σοτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέτωντας αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Τα αφηνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ξεκινάμε την βινεγκρετ χτυπώντας σε ενα ποτήρι ή σεικερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, με την μουστάρδα, το μέλι, το μπαλσάμικο, λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη ακόμη.
Συνθέτουμε την σαλάτα ανακατευοντας όλα τα στερεά υλικά μαζί (σαλατικά, ντοματάκια, αβοκάντο, φέτα, μανιτάρια, παξιμάδια και περιχυνουμε την σαλάτα με την βινεγκρετ.


Καλή όρεξη!


Λογάκια


Εναλλακτικά, μπορειτε να μαρινάρετε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο με το σκόρδο και την ρίγανη για λίγες ώρες στο ψυγείο και στην συνέχεια να τα ψήσετε στο γκριλ.