Τάρτα με τραγανή ζύμη, σπανάκι και κουκουνάρια




Το οτι έχω τρελή αδυναμία σε κάθε είδους πίτες και τάρτες το έχετε καταλάβει ως τωρα.. Σημερα σας προτείνω μια Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η σπανακόταρτα με μια λεπτή και τραγανή ζύμη όνειρο!


Υλικά 


4 κύβους σπανάκι κατεψυγμένο ή μισό κιλό φρέσκο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες
5-6 μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ ρεγγάτο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα γάλα
1 αβγό
1/4 μιας κοκκινης γλυκιάς πιπεριάς σε κυβάκια
1/4 μιας κιτρινης γλυκιάς πιπεριάς σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι - Πιπέρι


Για την ζύμη


3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
10 -12 κουταλιές αλέυρι που φουσκώνει μόνο του (διαφορετικά χρησιμοποιούμε για όλες τις χρήσεις προσθέτωντας ενα κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ)


Διαδικασία


Ξεκινάμε την ζύμη βάζοντας σε ενα μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το αβγό και ανακατευουμε καλά με ενα πιρούνι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ριχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι και ανακατεύουμε με ενα πιρούνι μέχρι η ζυμη μας να σφίξει ελαφρώς.  Την πασπαλίζουμε με πιπλέον αλευρι και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια να "ισιώσουμε" την επιφάνεια της μέσα στο μπολ.  Στην συνέχεια  την σκεπάζουμε και την αφηνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε κρύο νερό το σπανάκι και το σιγοβράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας απο την στιγμή του βρασμού. Το αφηνουμε να στραγγίσει.
Σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε για 5 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε απο την φωτιά να πέσει η θερμοκρασία.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας σε μπολ το σπανάκι καλά στυμμένο,το μειγμα με τα μανιτάρια, το γάλα, το γιαούρτι, το αβγό,  τα τυριά και ανακατευουμε.
Στρώνουμε σε ενα ταψί αντικολληικό χαρτί και μεταφέρουμε την ζύμη στο χαρτί. Την απλώνουμε πιέζοντας με λαδωμένα χεράκια να φτάνει και στα τοιχώματα.
Ριχνουμε μέσα την γέμιση και την στρώνουμε με ενα κουτάλι. Διακοσμούμε με τα κυβάκια της πιπεριάς και πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.
Ψηνουμε για 40 - 45 λεπτά


Καλή επιτυχία!