Ψητά λαχανικά με αχλάδι και κατσικίσιο τυρί






Απολαύστε την ενα καλοκαιρινό βραδάκι με παρέα και κρασί!

Υλικά



1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο μανιτάρι πλευρώτους κομμένο σε λωρίδες
1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
100 γρ κατσικίσιο τυρί σε φέτες
Λίγο σγουρό μαρούλι χοντροκομμένο

Για την βινεγρέτ

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα αφηνουμε σε τριπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Βάζουμε σε ενα μπολ τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τις ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τις ανακατευουμε καλά να λαδωθούν και τις απλώνουμε σε μια λαμαρίνα (ρηχό ταψί). Τα ψηνουμε στο γκριλ μας σε δυνατη θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Αν έχετε γκριλιέρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτην.
Μολις ψηθούν τα λαχανικά τα βγάζουμε και τα αφηνουμε στην ακρη.
Λαδώνουμε σε μπολ τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία τα ψηνουμε και αυτά. Τέλος ψηνουμε και το αχλάδι.
Συνθέτουμε την σαλάτα βάζοντας στον πάτο το μαρούλι, απο πάνω τα λαχανικά και τέλος  το αχλάδι, με το κατσικίσιο τυρί. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.



Καλή Όρεξη!