Αρωματική Καροτόσουπα με Καραμελωμένο Ginger



Σουπίτσα σήμερα. Θρεπτική, νόστιμη ότι πρέπει για πρώτο πιάτο, ακόμη και σε γιορτινό τραπέζι.
Την συνταγή την κάνω εδώ και πολύ καιρό και ήρθε η ώρα της να πάρει την θέση που της αξίζει στην συλλογή. Τα λαχανικά παίρνουν θαυμάσια γεύση απο το ψήσιμο των λαχανικώνσ τον φουρνο και το κρασί έρχεται να δώσει μια φίνα γευση. Η συνταγή ειναι της αγαπημένης Μυρσίνης Λαμπράκη και δημοσιεύθηκε στον γαστρονόμο τεύχος 42 Οκτώβριος 2009. Η αλλαγή μου ειναι ότι δεν χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών και χρησιμοποιώ ζωμό απο κοτόπουλο. Το τζίντζερ το καραμελώνουμε ξεχωριστά και το προσθέτουμε στο τέλος σαν γαρνιτούρα.


Υλικά

3 μεγάλες πατάτες
8 μεγάλα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
2 φλιτζάνια του κρασιού λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι κάρυ ή κόλιανδρο
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλάκια καρότο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμούς. 
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κατσαρολάκι με άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν.
Απλώνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ενα ταψί και περιχύνουμε με το κρασί, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κάρυ ή το κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι. Ψηνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις αφηνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά μαζί με τα ζουμάκια απο τον φουρνο σε μία κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με την ράβδο μπλέντερ ( ή τα περνάμε απο το μουλτι). Προσθέτουμε τις πατάτες, τον μισό ζωμό και πολτοποιούμε και πάλι. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και διορθώνουμε την γεύση.
Σε ενα τηγανάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τζίντζερ, το καρότο και την ζάχαρη. Τα σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα λαχανικά. Αν θέλετε προσθέτετε και μια κουταλιά γιαούρτι στο σερβίρισμα και πριν τα καραμελωμένα λαχανικά.

Καλή Όρεξη!