7/9/10

Κλασσικά, εύκολα τυροπιτάκια





Πανεύκολα τυροπιτάκια που τα λατρεύει ο Κώστας. Τα φτιάχνω σιγουρα μια φορά την εβδομάδα..

Υλικά


1 συσκευασία φαρίνα κόκκινη ( 4 κούπες)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
Λίγο παραπάνω από το ½ κεσεδάκι λάδι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
200 γρ τυρί σκληρό τριμμένο
300 γρ τυρί φέτα


Διαδικασία


Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με ένα ψιλό σουρωτήρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ένα αυγό, το αλάτι, το σκληρό τυρί,
μετράμε το λάδι χρησιμοποιώντας το κεσεδάκι του γιαουρτιού και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
Παίρνουμε ένα κουτάλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρώς την ζύμη.
Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Στο τέλος θα έχετε μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
Κόβουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας στην παλάμη μας.
Βάζουμε την γέμιση που είναι θρυμματισμένη φέτα με λίγο πιπεράκι και το ασπράδι από το άλλο το αυγό και κλείνουμε σε φεγγαράκι την ζύμη.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολητικό χαρτί φούρνου.
Στο τέλος αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο από το δεύτερο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος..


Λίγα επιπλέον λογάκια


Σχετικά με την γέμιση, μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, εγώ κάνω συνεχώς δοκιμές.
Τα έχω φτιάξει με ανθότυρο και άνηθο, με γραβιέρα και ζαμπόν, με φέτα και δυόσμο κλπ..
Το λάδι που χρησιμοποιώ πάντα είναι το ελαιόλαδο αλλά επειδή έχω ακούσει πως κάποιοι το βρίσκουν βαρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λάδι θέλετε.
Συμβαίνει και μου περισσεύει πάντα η ζύμη γιατί δεν κάνω πολλά τυροπιτάκια. Βάζω την περισσευούμενη ζύμη στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ή το βράδυ την χρησιμοποιώ σαν βάση πίτσας. Βγαίνει μια νόστιμη και τραγανή πίτσα…

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/9/10, 2:56 μ.μ.

    to xeraki katw apo to tyropitaki diko soy einai eri moy???? xexe...

    zaxarenia!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/10, 8:02 μ.μ.

    ...einai teleia ayta ta tyropitakia!!!ayta den einai pou ginontai tsak mpam-mam k katw??hahahaha!!!kala to backround einai ola ta lefta se lew!!!!
    i mageiriki sou einai k ta akinita mazi!!hahahahahahaha!!!!
    p.s asxeto alla pws tha kanw ena account??paw na psaxtw...makia..i efi i voreia...pssss....hahahaha!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σήμερα ανακάλυψα τις συνταγές σας και ενθουσιάστικα!!! θέλω άμεσα να κάνω κάποιες και μέσα σε αυτές είναι και τα τυροπιτάκια.... επειδή μένω κι εγώ αμερική (NJ USA) και δεν έχω πρόσβαση σε κόκκινη φαρίνα, υποθέτω οτι θα βάλω self rising αλεύρι, αλλά πόσα γραμμάρια??? πόσα γραμμάρια αλεύρι έχει η συσκευασία της κόκκινης φαρίνας? ελπίζω να δείτε την ερώτηση μου!!! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα καλως ήρθες! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικό αλεύρι 2 κούπες και να βάλεις 1 1/2 κουταλάκι baking powder, ή να χρησιμοποιήσεις το self rising. Το κεσεδάκι γιαουρτιού στην Ελλάδα είναι στα 200 γρ. Αν δεις την ζύμη σου να είναι πολύ σφιχτή πρόσθεσε λίγο νεράκι. Αν δεις ότι είναι πολύ αραιή πρόσθεσε λίγο παραπάνω αλευράκι.
      Σ'έυχαριστώ πολύ για το μηνυμα!

      Διαγραφή
    2. Δήμητρα ελπίζω να σε πρόλαβα, εκ παραδρομής σου έγραψα 2 κούπες ενώ είναι 4! Ελπίζω να σε πρόλαβα...

      Διαγραφή
  4. καλησπερα σας, γιατι η ζυμη οταν την τελειωσα και πηγα να την κανω μπαλακια μου θριματιζοτανε , τι δεν εκανα σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως ήθελε λίγο ζύμωμα παραπάνω Κατερίνα μου, σέυχαριστώ για το μήνυμα!

      Διαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...