9/9/10

Φιλέτο σολομού με πικάντικη σάλτσα λεμονιού

Την συγκεκριμένη σάλτσα την έχω δοκιμάσει με κάθε είδους ψάρι, είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη







  Συστατικά


    1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
    2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
    Λίγο γάλα
    Χυμός από λεμόνι
    1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
    Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
    1 μεγάλο φιλέτο σολομού
    Αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία


Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το τοποθετούμε σε ταψί (στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολητικό χαρτί) με το δέρμα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 με 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
Γυρίζουμε στο πάνω γκριλ για επιπλέον 5 λεπτά να κοκκινίσει λίγο και το σβήνουμε.


Για την σάλτσα:


Ανακατεύουμε σε μπολάκι την μουστάρδα, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και το λεμόνι.
Αναλόγως αν την θέλουμε πιο αραιή ή πιο ξινή προσθέτουμε γάλα ή λεμόνι αντίστοιχα.


Αφού περιχύσουμε το ψάρι με την σάλτσα πασπαλίζουμε με ψιλό άνηθο και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!


Λίγα Λογάκια


Μου αρέσουν πολύ τα ψητά ψάρια και ειδικά στην σχάρα αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να
έχουμε θράκα κάθε μέρα.
Οταν ψηνουμε ψάρι στον φούρνο πρέπει να προσέξουμε ενα μικρό πράγμα.
Ποτέ δεν ψήνουμε ενα σκέτο ψάρι για πολύ ώρα (εκτός και αν είναι πραγματικά μεγάλο ψάρι και έχει μπόλικη σάλτσα)
Αν ξεχαστούμε το ψάρι θα στεγνώσει και δεν θα είναι νόστιμο. :(

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/3/12, 8:41 μ.μ.

    Είναι πολύ πικάντικη η σάλσα. Συγκεκριμένα όταν έτρωγα το σολωμό είχα πάντα φουσκώματα, τώρα είναι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...