Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι




Θεωρείται  μια κλασσική πλέον σαλάτα, είναι πολύ πιθανό να δείτε την αντίστοιχη συνταγή σε περιοδικά και τηλεόραση,  είναι πραγματικά πολύ γευστική.

Υλικά


1 Αβοκάντο (όχι πολύ ώριμο αλλά ούτε και εντελώς άγουρο)
1 πορτοκάλι
1 κρεμμύδι ξερό
1 Μαρούλι
2 μικρά αγγουράκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό από πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι
 
Αλάτι – Πάπρικα γλυκιά


Διαδικασία


Πλένουμε τα φύλα του μαρουλιού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά να φύγουν τα πολλά νερά.
Στην συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας σε μια σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, κόβοντας στο στην αρχή κάθετα και γύρω γύρω από το κουκούτσι (όπως το ροδάκινο)
και το ξεφλουδίζουμε. Το ραντίζουμε με την κουταλιά λεμονιού για να μην μαυρίσει εύκολα.
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια μέσα στην σαλατιέρα για να πέφτει στην σαλάτα ο χυμός.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σε φετάκια ή ροδέλες.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας σε ένα φλιτζάνι  το ελαιόλαδο με τον χυμό του πορτοκαλιού, αλάτι, μουστάρδα, μέλι, αλάτι πιπέρι  και περιχύνουμε την σαλάτα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με την γλυκιά πάπρικα.


Φτιάξτε την.-