Ταμπουλέ με Φακές!!

Σήμερα φτιάξτε μια σαλάτα τύπου «ταμπουλέ» με φακές  και με πικάντικη σάλτσα.
Στο τέλος της συνταγής υπάρχουν οι οδηγίες και για την κλασσική σαλάτα ταμπουλέ.






Υλικά


1 κούπα φακές ψιλές
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα σε καρεδάκια (τετραγωνάκια) χωρίς τους σπόρους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ πιπεριά φλωρίνης σε καρεδάκια
Λίγο αγγουράκι σε κύβους


Για το ντρέσινγκ


1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλατάκι – Πιπεράκι, λίγη ζαχαρη


Διαδικασία


Βάζουμε τις φακές σε κρύο νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά
(μετράμε τον χρόνο από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει το νερό) σε μέτρια φωτιά.
Πετάμε το πρώτο νερό τις ξεπλένουμε και τις ξαναβάζουμε να βράσουν σε καινούργιο νερό με ένα φύλλο δάφνης για άλλο ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στη άκρη.
Βάζουμε στην σαλατιέρα μας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το ντρέσινγκ σε ένα σέικερ, η σε ένα φλιτζάνι χτυπώντας το με πιρούνι και περιχύνουμε την σαλάτα.


Η σαλάτα Ταμπουλέ γίνεται με τα ίδια περίπου υλικά, απλά  έχει πλιγούρι αντί για φακές δεν έχει πιπεριά Φλωρίνης ενώ για ντρέσσινγκ έχει απλό λαδολέμονο. Αφού πλύνετε το πλιγούρι το βάζετε να μουλιάσει σε ένα μπολ με νερό για 2 ώρες, το στραγγίζετε και συνθέτετε την σαλάτα. Είναι καλό αφού την ετοιμάσετε να την αφήσετε τουλάχιστον άλλη μια ώρα στο ψυγείο πριν την καταναλώσετε για να απορροφήσει την  γεύση το πλιγούρι…


Καλή επιτυχία!!!