23/9/10

Θέλω ένα cheesecake τώρα!!

Μια ελαφριά παραλλαγή του γνωστού γλυκού να την πιεις στο ποτήρι!



Υλικά

700 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά
1 βαζάκι μαρμελάδα του γούστου σας (Στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα γλυκό κουταλιού φράουλα)
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Ποτήρια κολονάτα ή μη για το σερβίρισμα..


Διαδικασία


Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε  (ένα γεμάτο κουτάλι της σούπας) στον πάτο του ποτηριού που θα σερβίρουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε (με σπάτουλα ή με μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα)  το τυρί με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε την κρέμα στο ποτήρι πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού περάσει ο χρόνος προσθέτουμε την μαρμελάδα και ξανά στο ψυγείο ώσπου να το σερβίρουμε!




Λίγα λογάκια..


Το κανονικό cheese cake γίνεται σε τσέρκι και χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά με όλα τους όμως τα λιπαρά..
Χρησιμοποιούμε επιπλέον βούτυρο, το οποίο στην παραπάνω συνταγή το έχω παραλείψει σκόπιμα.
Περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο, τα πιέζουμε στον πάτο του ταψιού για να φτιάξουμε την βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά συνθέτουμε το γλυκό προσθέτοντας την κρέμα τυριού, βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά αλειφουμε από πάνω και την μαρμελάδα.

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...