Εντυπωσιακή στην όψη, ελαφριά και νόστιμη
Υλικά
4 παντζάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι
Για τις στρώσεις
60 γρ φέτα
1 γενναία κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
Διαδικασία
Αφού βράσουμε τα παντζάρια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών.
Φτιάχνουμε στην σάλτσα γιαουρτιού, λιώνοντας με ένα πιρούνι την φέτα με το κατίκι, το γιαούρτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας καλά.
Αρχίζουμε να «χτίζουμε» την σαλάτα βάζοντας μια φέτα παντζάρι, 1 κουταλιά της σούπας την σάλτσα γιαουρτιού, ξανά παντζάρι, ξανά σάλτσα και ούτω καθεξής.
Στο τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.
Υλικά
4 παντζάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι
Για τις στρώσεις
60 γρ φέτα
1 γενναία κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
Διαδικασία
Αφού βράσουμε τα παντζάρια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών.
Φτιάχνουμε στην σάλτσα γιαουρτιού, λιώνοντας με ένα πιρούνι την φέτα με το κατίκι, το γιαούρτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας καλά.
Αρχίζουμε να «χτίζουμε» την σαλάτα βάζοντας μια φέτα παντζάρι, 1 κουταλιά της σούπας την σάλτσα γιαουρτιού, ξανά παντζάρι, ξανά σάλτσα και ούτω καθεξής.
Στο τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.