11/10/10

Σαλάτα παντζάρια σε στρώσεις.

 Εντυπωσιακή στην όψη, ελαφριά  και νόστιμη




Υλικά



4 παντζάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι


Για τις στρώσεις


60 γρ φέτα
1 γενναία κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη


Διαδικασία


Αφού βράσουμε τα παντζάρια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών.
Φτιάχνουμε στην σάλτσα γιαουρτιού, λιώνοντας με ένα πιρούνι την φέτα με το κατίκι, το γιαούρτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας καλά.
Αρχίζουμε να «χτίζουμε» την σαλάτα βάζοντας μια φέτα παντζάρι, 1 κουταλιά της σούπας την σάλτσα γιαουρτιού, ξανά παντζάρι, ξανά σάλτσα και ούτω καθεξής.
Στο τέλος ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.


Την συνταγή την είχα δει κάπως έτσι στο "Τι μαγειρεύει ο γειτονας" με την Μυρσίνη Λαμπράκη το 2007.

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...