15/10/10

¨Μακαρονόπιτα¨ sooo tasty!!!

Χθες η φίλη μου η Αφροδίτη ανέφερε ότι έκανε μια μακαρονόπιτα.
Στην αρχή υπέθεσα ότι θα ήταν με φύλλο τελικά όμως ήταν μια ¨μακαρονόπιτα¨ με κοτόπουλο και τυριά.
Έκατσα λοιπόν και αφού είχα στο μυαλό μου την συνταγή της Αφροδίτης έφτιαξα μια παραλλαγή χωρίς κρέας.





Υλικά
1 πακέτο spaghetti ολικής αλέσεως
15 φρέσκα μανιτάρια champignon
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 μπολ (πρωινού) σπανάκι φρέσκο ( κατεψυγμένο 4-5 κύβους)
250 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ φέτα τριμμένη
Σάλτσα Πέστο 1/3 φλιτζανάκι του ελληνικού.
3 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι – Πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε ελαφρώς μαζί με το σκόρδο (σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία) στην μια κουταλιά λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Ζεματάμε το σπανάκι σε νερό που κοχλάζει για 5-10 δευτερόλεπτα, το στύβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. (Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο, αφήστε το να ξεπαγώσει μέσα σε κρύο νερό και μετά στύψτε το και κόψτε το)
Σε ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αυγοδάρτη το αυγό με το γάλα, προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε από την μοτσαρέλα τα 100 γρ στην ακρη), τα μανιτάρια, το σπανάκι και τσεκάρουμε το αλατοπίπερο του.
Κόβουμε τα μακαρόνια στα 3 ( αυτό το έκανα γιατί υπέθεσα ότι έτσι θα ¨στρώσουν¨
καλύτερα στο ταψί και θα γίνει πιο ¨πίτα¨ το φαγητό).
Τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αλείφουμε καλά ένα ταψί ή πλατύ πυρέξ με την δεύτερη κουταλιά λάδι να πάει παντού, και στα τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το μίγμα των τυριών και λαχανικών μας και ανακατεύουμε καλά.
Με την μύτη ενός μαχαιριού βάζουμε εδώ και εκεί στο ταψί πάνω στα μακαρόνια, από λίγο σάλτσα πέστο βασιλικού. Πασπαλίζουμε με λίγη από την μοτσαρέλα που κρατήσαμε (Κρατάμε και άλλη για το τέλος)
Φουρνίζουμε για 20 λεπτά, βγάζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.


Σάλτσα Πέστο
Μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας σάλτσα πέστο που θα φτιάξετε μόνοι σας χτυπώντας στο μούλτι 2 φλιτζάνια βασιλικό πλατύφυλλο, 1 σκελίδα σκόρδου, 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο, αλάτι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να έχετε μια απαλή πάστα.
Στα super-market υπάρχει έτοιμη σε μικρό βαζάκι. Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο για διάφορες συνταγές..


Καλή Όρεξη!!


ΥΓ Ο μπόμπιράς μου τίμησε δεόντως την μακαρονόπιτα.. Ευχαριστούμε Αφροδιτάκι για την ιδέα!

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...