Spaghetti με πιπεριές και ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού

Μία ελαφριά και νόστιμη συνταγή στο πι και φι!






Υλικά



500 γρ σπαγγέτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
5-6 ελιές σε μικρά κομματάκια ή ροδέλες.


Για την σάλτσα γιαουρτιού


1 κεσεδάκι γιαούρτι
60 γρ φέτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη


Διαδικασία


Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,  βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερωνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά. Αφαιρούμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό.
Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια, μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι την 3η κουταλιά λάδι και βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 8 λεπτά ή όσα ακριβώς γράφει η συσκευασία τους. (Μετράμε τον χρόνο αφού τα μακαρόνια καλυφθούν με το νερό. Τα μακαρόνια θέλουν σχολαστικό ανακάτεμα στην αρχή της βράσης).
Ξεκινάμε την σάλτσα λιώνοντας με πιρούνι την φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, την ρίγανη και ομογενοποιούμε.


Σερβίρουμε βάζοντας τα μακαρόνια, την σάλτσα με τις πιπεριές και από πάνω την σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε από πάνω τις ελιές.




Μια διευκρίνιση
Στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα σκοπίμως λάδι στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια. Αυτό το έκανα επειδή το γιαούρτι απορροφάται από τα μακαρόνια και στεγνώνει. Το λάδι βοηθάει να μην απορροφηθεί η  σάλτσα γιαουρτιού και στεγνώσει το πιάτο.
Σε αντίθετη περίπτωση όταν φτιάχνουμε σάλτσα κόκκινη ας πούμε που έχει αρκετό λάδι, δεν βάζουμε λάδι στο νερό (μη φοβάστε δεν κολλάνε αν ανακατεύετε σχετικά συχνά) γιατί  επιθυμούμε να απορροφήσει σάλτσα το μακαρόνι. Σε αυτήν την περίπτωση  ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά έχοντας το σκεύος στην φωτιά.