Ανοιχτή ψευτόπιτα με κοτόπουλο

Η πανεύκολη αυτη συνταγή χωράει φαντασία και μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές με ότι υλικά θέλετε.







Υλικά


1 μπρόκολο μόνο τα μπουκετάκια
2 φλιτζάνια κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι, βρασμένο.
2 φέτες γαλοπούλα (αλλαντικό) κομμένες σε τεραγωνάκια
100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα τριμμένο με τα χέρια
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση.
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και βάζουμε τα μπουκετάκια σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό.
Βάζουμε το λάδι στο ταψί ή το πυρέξ μας και στρώνουμε τις μπουκιές από το κοτόπουλο, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο, το ψωμί, την γαλοπούλα, την μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε το αυγό στο γάλα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το φαγητό. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο.
Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά.




Λογάκια


Όταν κάνω κοτόσουπα για τον Κώστα χρησιμοποιώ 2 φλιτζάνια από το κοτόπουλο της σούπας και κάνω την πίτα συνοδεία της σούπας.


Για να έχει χρώμα το κοτόπουλο μπορείτε να μην το βράσετε και να το σωτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγο – μονο για το χρώμα – πριν το βάλετε στο πυρεξ.


Καλή όρεξη!