8/11/10

Σουφλέ σπανάκι με τρίχρωμες πέννες

Η φίλη μου η Νατάσα μου έστειλε μια τέλεια συνταγή για σουφλέ σπανάκι.
Αποφάσισα να την κάνω το συντομότερο μια και ενδιαφέρομαι για συνταγές συνοδευτικών αφού πλησιάζουν οι γιορτές.
Αυτή τη φορά άλλαξα την συνταγή, πρόσθεσα τρίχρωμες πέννες και είχα ένα κυρίως γεύμα.
Στις γιορτές όμως θα το κάνω σκέτο ως συνοδευτικό.








Υλικά για σκέτο σουφλέ σπανάκι


Για την γέμιση
500 γρ σπανάκι κομμένο και ζεματισμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια κομμένα λωριδίτσες.
½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
200γρ ανθότυρο
200 γραβιέρα
Τριμμένη φρυγανιά


Για την μπεσαμέλ
5κούπες γάλα πλήρες
5-6 κσ κορν φλαουρ
1 αβγό
1 κουταλιά μαργαρίνή
αλάτι πιπέρι
μοσχοκάρυδο.




Διαδικασία


Πλένουμε και κρατάμε τα φύλλα από το σπανάκι, το ζεματάμε  για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον άνηθο και έπειτα το σπανάκι για να τραβήξει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα τυριά .
 Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την εύκολη μπεσαμέλ. Διαλύουμε στο κρύο γάλα το κορν φλάουρ και το βάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις πήξει το μείγμα σπάμε μέσα ένα αβγό, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
 Σε ένα πυρέξ στρώνουμε λίγη φρυγανιά στη βάση και από πάνω το σπανάκι με τα τυρία. Έπειτα ρίχνουμε τη μπεσαμέλ τρυπώντας παράλληλα με το πουρούνι σε διάφοτα σημέια για να περάσει και μέσα στο σπανάκι. Τέλος πασπαλίζουμε και πάλι με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσει . Περίπου 40 λεπτά.


Διαδικασία για την συνταγή με ζυμαρικά.


Δεν βάζω  φρυγανιά, προσθέτω ένα πακέτο πέννες και χρησιμοποιώ για την μπεσαμέλ, 500 ml γάλα, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, λίγο βούτυρο, αλάτι πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Αφού έχουμε βράσει για 5 λεπτά τα ζυμαρικά μας και  ετοιμάσουμε την γέμιση και την μπεσαμέλ, συνθέτουμε το φαγητό βάζοντας τις πέννες σε καλά λαδωμένο πυρέξ, ρίχνουμε την γέμιση του σπανακιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνουμε ακριβώς την ίδια ώρα ή μέχρι να ροδίσει.






Λογάκια


Αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψετε.
Η Νατάσσα μου ανέφερε επίσης ότι με τα ίδια υλικά κ επιπλέον υλικό το κουκουνάρι, φτιάχνει την γέμιση για κανελόνια! Είμαι σίγουρη ότι και έτσι θα είναι τέλειο φαγητό!!


Καλή επιτυχία!!!


Ευχαριστώ πολύ Νατάσα!!!

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...