10/11/10

Μάθε με να φτιάχνω.... Πεινιρλί!!!



Νέα κατηγορία με συνταγές φίλων μου, να σου τρέχουν τα σάλια!!!!..
Στην πρώτη συνταγή της κατηγορίας,  η φίλη μου Βίκυ, μας φτιάχνει πεινιρλί!
Μπορείτε να το φτιάξετε με ότι υλικά θέλετε, τυριά αλλαντικά, λαχανικά, ακόμη και με το κλασσικό αυγό από πάνω!

Υλικά για την ζύμη (Περίπου 15 - 18 μέτρια κομμάτια)


500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού αλατάκι
½ κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη
1 κουταλάκι του  γλυκού μπεικιν παουντερ
κ νεράκι χλιαρό* όσο πάρει για το ζυμωμα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για το άλειμα στο τέλος


Διαδικασία για την ζύμη


Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια λεκανιτσα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό εωσότου σχηματιστεί μια λεία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη για λίγο (15 λεπτά τουλάχιστον) να ξεκουραστεί.
 Σε ένα ταψάκι κόβουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα. 
Πιάνουμε τα πλαϊνά κ τα κάνουμε σαν βαρκούλες. Τα αλείφουμε με το βουτυράκι.
Αφού τα γεμίσουμε τα ψηνουμε σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.


Θέλουν μια απλή σάλτσα με ντοματούλα, βασιλικό, λίγο σκορδάκι, και συμπληρώνετε με τα τυριά, αλλαντικά και  λαχανικά της αρεσκείας σας!!


Οινκ!!!


* Χλιαρό το νερό θα πει να βάζετε το δάχτυλο σας μέσα και να αντέχει άνετα για πολύ χρόνο. Να μην ειναι ζεστό γιατι θα καεί η μαγιά.


Λίγα λογάκια από μένα
Όταν θα τα φτιάξω, (στο πάρτυ του Κώστα) θα βάλω λίγο ελαιόλαδο στην ζύμη και δεν θα τα βουτυρώσω αλλά θα τα αλείψω με λίγο αυγό..
Είναι ότι πρέπει και για μικρά παιδιά, αρκει να μην βάλετε αλλαντικά (βάλτε βραστό κοτόπουλο) και προσθέσετε διάφορα λαχανικά, τα οποία θα έχετε σοτάρει ελαφρώς πριν...





Ευχαριστώ πολύ Βίκυ!!!

1 σχόλιο:

  1. Μόλις ξεφούρνισα και χλαπακιάσαμε μερικά πεϊνιρλάκια!
    Βγήκαν καταπληκτικά και περισσότερα από 15, γιούπι!!!

    Σ' ευχαριστώ για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...