Μαθε με να φτιάχνω.. Πατατόπιτα!!!

H δολοφόνος Βικυ ξαναχτυπά με μια  διαφορετική πρόταση για την πατάτα που ετσι κ αλλιώς  πρωταγωνιστεί ως συνοδευτικό.



Υλικά


7 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές reggato τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (Philadelphia ή μασκαρπόνε)
Τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία


Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά, με την φλούδα. Τις τσιμπαμε με το πιρούνι να σιγουρευτούμε ότι βράσανε και τις βγάζουμε να κρυώσουν.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον μύλο ώστε να γίνει πουρές (μπορείτε να τις πατήσετε και με πιρούνι).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα αντικολλητικο τηγανάκι σοτάρουμε  με μια κουταλιά του γλυκού λάδι, το κρεμμύδι, το  θυμάρι κ μια σκελίδα σκόρδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μιγμα στις πατάτες. Ανακατευουμε και προσθέτουμε το αυγό και τα τυριά, ανακατευοντας. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ενα πυρεξακι που εχουμε ελαφρώς βουτυρώσει η λαδώσει, ριχνουμε 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά,  βαζουμε το μείγμα, το απλώνουμε καλά κ βάζουμε από πάνω άλλες 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, να καλύψει την γέμιση  κ λαδακι για να κάνει κρούστα (όχι πολύ λάδι λέει η Βικυ,  ίσα ίσα σαν χάδι)
Την ψηνουμε για 20 – 25 λεπτά (Έρη : Εγώ θα την αφηνα και λίγο παραπάνω αλλά όπως λέει και ο δολοφόνος μας, είναι ανάλογα στον φούρνο του καθενός).
Τρώγετε πολύ ωραία κ κρύα κ ζεστή και μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά, μανιτάρια, πιπεριές....



Βικάκυ μου ευχαριστώ πολύ πολύ!!!