Η Βίκυ μας μαθαίνει να φτιάχνουμε πανεύκολα τρουφάκια για να γλυκαθούμε και να στολίσουμε το τραπέζι μας.
Υλικά (περίπου 30 κομμάτια)
1 σακουλάκι τρούφα ή ινδοκάρυδο ή μπισκότο τριμμένο για την επικάλυψη
60 γρ κακάο σκόνη
200γρ βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
300 γρ μπισκότο τριμμένο
200 γρ φουντούκι η καρύδι
Χαρτάκια σερβιρίσματος
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κακάο, τα φουντούκια, το μπισκότο και το λικέρ.
Τα δουλεύουμε όλα μαζί κ τα πλάθουμε μπαλάκια, τα περνάμε από την τρούφα ή το ινδοκάρυδο ή το μπισκότο τα τοποθετούμε στα χαρτάκια σερβιρίσματος κ τα βάζουμε στο ψυγείο.
Κατά την ώρα που τα πλάθουμε είναι μαλακά και θα λερωθούν λίγο τα χεράκια αλλά 2 ώρες μέσα στο ψυγείο, θα σφίξουν.
Καλή επιτυχία!
Βικυ μου σ'ευχαριστώ πολύ!