26/1/11

Μάθε με να φτιάχνω μυρωδάτο τσουρέκι!!!





Η Αναστασία από την Θεσσαλονίκη ξαναχτυπά με μια συνταγή για τσουρέκια!
Τον τελευταίο καιρό τα τσουρέκια της Αναστασίας είναι τα πιο ξακουστά σε όλη τη μαμαδοχώρα!  


Υλικά


-1κ κάτι κιλό αλεύρι για τσουρέκια
-3φακ ξηρή μαγιά
-250γρ γάλα(φρέσκο)
-1 σακουλάκι μαχλεπι  (σε σκόνη)
-2 βανίλιες
-200γρ βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)
-5 αυγά
-300γρ ζάχαρη


-    1κροκο αυγού για επάλειψη


Διαδικασία


Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά, το γάλα (χλιαρό), λίγο αλεύρι + 1κ.γλ ζάχαρη
Το αφήνουμε να αρχίσει η ζύμωση για 1-2 ώρες.
Χτυπάμε με δάρτη τα αβγά, τη ζάχαρη κ τα μυρωδικά.
Ζυμώνουμε "τραβηχτά" το αλεύρι με το μίγμα των  αβγών  κ προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα της μαγιάς κ το βούτυρο.
Αφήνουμε σκεπασμένο για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί.
Μετά πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί κ τα αφήνουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς  να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν αρκετά, αλείφουμε με  αβγό κ ψήνουμε στους 150 μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε (περίπου 35-45λεπτα)
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ!




Καλή όρεξη!


Λογάκια


Προσωπικά προτείνω να προσθέσετε και κακουλέ εκτός από μαχλέπι.




Αναστάσι σ'ευχαριστώ πολύ!  

2 σχόλια:

  1. Η θεσσαλονικη φημιζεται για τα τσουρεκια της και οχι μονο..επειδη η συνταγη προερχεται απο κει και μονο να εισαι σιγουρη οτι θα την δοκιμασω..γεια στα χερια σου ερι μου..λατρευω θεσσαλονικη και τσουρεκια...φιλακια καλη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τα ξεφούρνισα! Έγιναν υπέροχα και η συνταγή είναι απλά πανεύκολη! Ευχαριστώ πολύ!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...