21/2/11

Τάρτα σοκολάτας με κρέμα πορτοκάλι



Ενα νόστιμο γλυκάκι το οποίο προαιρετικά μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Καλύτερα να την ετοιμάσετε μια μέρα πριν την σερβίρετε. 



Υλικά


Για την ζύμη


2 φλιτζάνια (του τσαγιού) αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 γρ βούτυρο απο το ψυγείο σε μικρούς κυβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές κρύο νερό.




Για την σοκολάτα


250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά




Για την κρέμα πορτοκάλι


2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλιές επιπλέον για το ξυσμα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι


Διαδικασία


Ανακατεύουμε το αλέυρι με την ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μιξερ και προσθέτουμε το βούτυρο χτυπώντας διακεκομμένα να δημιουργηθούν "τρίμματα" απο το μείγμα. Σταματάμε το μιξερ και προσθέτουμε το κρύο νερό και ζυμώνουμε με τα χερια να σχηματιστεί μια μπάλα. Την πλατένουμε και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον.
Εν τω μεταξύ σε ενα πιάτο βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αφηνουμε και αυτο 2 ώρες ανακατεύοντας που και που.
Αφού περάσει το διωρο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αντικολλητικό χαρτί απο κάτω) να ανεβαίνει και στο τειχος του ταψιού.  Ρίχνουμε μέσα φασόλια ή ρεβίθια και ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά. Την βγάζουμε αφαιρούμε τα όσπρια και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και αφηνουμε να κρυώσει.
Ξεκινάμε την σοκολάτα ζεσταίνοντας καλά την κρέμα, αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και το εκχύλισμα ανακατεύοντας. Σε ενα πιάτο χτυπάμε τα αυγά και σιγά σιγά προσθέτουμε απο το μείγμα της σοκολάτας (διαδικασία αυγολέμονου) χτυπώντας συνεχώς. Όταν το μείγμα των αυγών με την σοκολάτα έρθει σε ζεστή θερμοκρασία, το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο κρύο ταψί με την ζύμη. Ψήνουμε για 25 λεπτά, να ψηθεί εως οτου η σοκολάτα ψηθεί γυρω γυρω αλλά στο κέντρο να είναι ακόμη σχετικά υγρή. Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει για 15 λεπτά.   Προσθέτουμε στο μειγμα με το ξύσμα και την ζάχαρη ενα ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μολις πήξει αφαιρούμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να έρθει περίπου σε θερμοκρασία δωματίου. 
Αφού κρυώσει την στρώνουμε πάνω από την ψημένη τάρτα και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μια νύχτα και σερβίρουμε!


Καλή επιτυχία


Η συνταγή ειναι της Αγλαϊας Κρεμέζη.



4 σχόλια:

  1. Re filenada...ok, de tha po ti mou ekanes pali...alla entaksei..proskino..ti emfanisi einai afti? TO THELO TORA!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και σοκολατα...και πορτοκαλι!...νοστιμια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ifigeneia_Maraki21/2/11, 10:01 μ.μ.

    Κόλασηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νοστημη φαινεται...
    Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...