22/2/11

Μάθε με να φτιάχνω σάμαλι με ινδοκάρυδο!





Η Βικυ μου έστειλε μια πανέυκολη συνταγή για σάμαλι με ινδοκάρυδο. Πανευκολο γλυκό! 


Υλικά


1 πακετο σιμιγδαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
1 ποτηρι ζαχαρη
1ποτηρι νερο
2 βανιλιες
1κουταλακι του γλυκου σοδα
1 σακουλακι ινδοκαρυδο


Διαδικασία 


Ανακατεβουμε ολα τα υλικά μαζί (εκτός απο τα υλικά του σιροπιού) ,τα βάζουμε σε ενα ταψακι το ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γυρω στο 20λεπτο μέχρι να παρει χρωμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Και το κόβουμε σε κομμάτια.


Φτιαχνουμε το σιροπι με 2μιση κουπες ζαχαρη 1μιση νερο λιγο λεμονι κ κανελα. Το σιγοβράζουμε μέχρι να αρχησει να δένει ελαφρώς.


Οταν ειναι ετοιμο το σιρόπι, οπως ειναι ζεστό περιχύνουμε το σάμαλι και αφηνουμε κάποιες ώρες ή μια νυχτα να σιροπιαστεί καλά.


Καλή επιτυχία




Βικυ μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

5 σχόλια:

  1. KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ!!!ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΑ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ!ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ?ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ??ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά καλως ήρθες. Το σιμιγδάλι είναι χοντρό και το γιαουρτάκι στραγγιστό. Καλό είναι το γιαούρτι να μην είναι κάτω απο 2%.
      Σ'ευχαριστώ για το μηνυμα!

      Διαγραφή
  2. Γειά σου Έρη!!!!
    Τι μέγεθος ταψιού χρησιμοποίησες σ΄αυτή την συνταγή?
    Και αν βάλω κρύο σιρόπι στο ζεστό σάμαλι , θα είναι το ίδιο καλό?
    Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σου και συγχαρητήρια για το όμορφο μπλοκ σου!!!
    Ανθούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθούλα μου γεια σου! Νομίζω ότι η Βίκυ χρησιμοποίησε ενα μέτρι ταψάκι όχι μεγάλο. θα το δεις και απο το ύψος του μείγματος. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο γλυκάκι!!!Μόλις το δοκιμάσαμε και ξετρελλαθήκαμε!!!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...