Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάθε με να φτιάχνω σάμαλι με ινδοκάρυδο!





Η Βικυ μου έστειλε μια πανέυκολη συνταγή για σάμαλι με ινδοκάρυδο. Πανευκολο γλυκό! 


Υλικά


1 πακετο σιμιγδαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
1 ποτηρι ζαχαρη
1ποτηρι νερο
2 βανιλιες
1κουταλακι του γλυκου σοδα
1 σακουλακι ινδοκαρυδο


Διαδικασία 


Ανακατεβουμε ολα τα υλικά μαζί (εκτός απο τα υλικά του σιροπιού) ,τα βάζουμε σε ενα ταψακι το ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γυρω στο 20λεπτο μέχρι να παρει χρωμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Και το κόβουμε σε κομμάτια.


Φτιαχνουμε το σιροπι με 2μιση κουπες ζαχαρη 1μιση νερο λιγο λεμονι κ κανελα. Το σιγοβράζουμε μέχρι να αρχησει να δένει ελαφρώς.


Οταν ειναι ετοιμο το σιρόπι, οπως ειναι ζεστό περιχύνουμε το σάμαλι και αφηνουμε κάποιες ώρες ή μια νυχτα να σιροπιαστεί καλά.


Καλή επιτυχία




Βικυ μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!