Μια Ουγγαρέζα απο την Ξάνθη!

Στην πόλη μου την Ξάνθη, δεν υπάρχει περίπτωση να μπείς σε ταβέρνα τον χειμώνα  και να μην υπάρχει σε κάθε τραπέζι μια σαλάτα Ουγγαρέζα.
Στην Αθήνα την έχω βρει σαν πολίτικη αλλα ποτέ δεν ειναι ίδια με αυτη της Ξάνθης. Εγώ σας προτείνω την Βορειοελλαδίτικη εκδοχή.





Υλικά


1/2 λάχανο λεπτά κομμένο
3 καρότα στον χοντρό τρίφτη
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριά φλωρίνης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την ψημένη είτε την ωμή πολυ λεπτά κομμένη σε λωρίδες)
Μερικές ελιές
Μερικές πιπερίτσες πράσινες τουρσί.
200 ml νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι λευκό
Αλάτι


Διαδικασία


Βάζουμε σε ενα μπολ όλα τα υλικά  - εκτός απο τις πιπερίτσες και τις ελιές- και ανακατευουμε καλά να βραχούν όλα τα λαχανικά μας, βάζουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι και ανακουναμε την σαλάτα οποτε το θυμόμαστε. Την αφηνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα για ενα βράδυ.
Οταν ειμαστε ετοιμοι να σερβιρουμε, στραγγίζουμε την σαλάτα με ενα τρυπητό να φυγουν όλα τα υγρά, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα και περιχύνουμε με εξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε για αλάτι και  στολίζουμε με τις ελιές και τις πιπερίτσες.


Καλή όρεξη!