Κεικ με καρότο, μπανάνα και κουάκερ





Το αγαπημένο κριτσανιστό κεικ του Κώστα το οποίο φτιάχνω οπωσδηποτε μια φορά την εβδομάδα..


Υλικά


2 φλιτζάνια (των 150 ml)  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κουάκερ
1 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
3 αυγά
1 φλιτζάνι μαλακή μαργαρίνη
2/3 του φλιτζανιού γάλα
2 μπανάνες λιανισμένες με το πιρούνι
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς (αν εχουμε αέρα τότε στους 170) . Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχρη με την μαργαρίνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπεικιν και  το κουάκερ και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα ή αν θέλουμε χρησιμοποιούμε την φόρμα για cupcakes.
Ψηνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε την φόρμα για κεικ ενώ ψηνουμε για 45 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε την φόρμα για cupcakes.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδα για να ειμαστε σίγουροι οτι το κεικ μας έχει ψηθεί. Αν εχει ψηθεί τότε οταν μπίξουμε μια οδοντογλυφίδα στο γλυκό θα βγαίνει καθαρή...


Καλή επιτυχία


Λογάκια


Εχω δοκιμάσει να κρατησω την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο και να το ψησω την επόμενη το πρωί. Μου φάνηκε ότι δεν φούσκωσε το ίδιο αλλα η διαφορά ήταν τοσο μικρή που δεν μας πείραξε καθόλου.
Αν επιλέξουμε να το κάνουμε σε φόρμα για cupcakes τότε αφού ψηθούν, μπορούμε να ετοιμάσουμε ενα γλάσο με :
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα στο μιξερ και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη με την κανέλα εωσότου έχουμε ενα κρεμώδες μίγμα. Το μεταφέρουμε σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.