Αφράτα ψωμάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιά και φέτα






Ξετρελαθήκαμε όλοι με τα συγκεκριμένα πανεύκολα ψωμάκια..

Υλικά


8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μονο το πράσινο μέρος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες σκληρές ψιλοκομμένες
200 γρ σκληρή φέτα σε κομμάτια
2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 ½  κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα βούτυρο
Αλάτι




Διαδικασία


Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια σε ενα τηγανάκι με το ελαιόλαδο και τα αφηνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λαδωνουμε ενα ταψάκι και το τοποθετούμε στον φούρνο να ζεσταινεται. (Εγώ χρησιμοποίησα την φόρμα για μαφινς και μου βγηκαν πολυ χαριτωμένα)
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν και λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατι και οι ελιές και η φέτα ειναι αλμυρά). Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μιξερ με τον γάντζο να γινει η ζύμη τρίμματα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές, την φέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατευουμε πάλι.  


Η ζύμη πρέπει να είνα αφράτη και μαλακή. Την αλοιφουμε με λίγο λαδάκι απο πάνω και σκεπάζουμε το σκέυος με μεμβράνη. Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να ¨ξεκουραστεί¨. Μετά απο 10 λεπτά με ενα τέταρτο, πλάθουμε μπαλίτσες (μπορείτε να βάλετε λίγο λαδάκι στα χέρια σας) και τις τοποθετούμε στο καυτό ταψί μας ή στην καυτη λαδωμένη φόρμα για μαφινς. Ψηνουμε για 25-30 λεπτά και μολις ψηθούν τα βγάζουμε απο την φόρμα ή το ταψί για να κρυώσουν.


Καλή επιτυχία!


Λογάκια
Φυλάσσονται σκεπασμένα στο ψυγείο εως και μια εβδομάδα. Καλό είναι πριν τα σερβίρετε να τα ζεστάνετε λίγο αν και εμένα προσωπικά μου αρέσουν και κρύα.