Τηγανίτες – Pancakes για πρωινό






Υλικά 
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σταρένιο για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές αλέυρι ολικής άλεσης
½ κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 μικρή "τσιμπιά" αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πολτό μήλου (3 μήλα στο μούλτι) προαιρετικά
1 αυγό και το ασπράδι απο ενα δευτερο αυγό.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα

Διαδικασία

Χτυπάμε με σύρμα το γάλα με το μπεικιν πάουντερ, τα αυγά, τον πολτό μήλου, την ζάχαρη, το βούτυρο και τέλος μια μια κουταλιά το αλέυρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος θα έχουμε ενα μείγμα λίγο πιο πηχτό απο το μείγμα για κρέπες.
Αλείφουμε μια φορά με λίγο βουτυρο ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ριχνουμε απο τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού, τον χυλό με μια κουτάλα. Η ποσότητα του χυλού πρέπει να είναι περίπου μισή κουτάλα σαν αυτη που σερβίρουμε την σούπα.  
Δεν απλώνουμε το μείγμα οπως στις κρέπες αλλά το αφηνουμε όπως ειναι να ψηθεί απο την κάτω πλευρά. Οταν ειναι έτοιμο η απο πάνω πλευρά θα έχει εμφανίσει ανοιχτούς πόρους στην ζύμη. Γυρνάμε με σπάτουλα την τηγανίτα να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά. Θα παρατηρήσουμε ότι θα φουσκώσει ελαφρώς..


Σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη και κανέλα ή με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας.


Καλή επιτυχία
**********************************