10/4/11

Πατατουλες στον φούρνο με πορτοκάλι και μουστάρδα



 Ένα συνοδευτικό πιάτο που ξεφεύγει ευχάριστα απο τις κλασσικές πατάτες στον φούρνο..

Υλικά 


1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλους κυβους γιατί θα "μαζέψουν" αρκετά στο ψήσιμο.
100 ml γάλα
250 ml φυσικό χυμό ποροκαλι
1 κουταλια της σούπας μουσταρδα (Dijon η απλή) διαλυμένη στον χυμο απο ενα λεμόνι
1 κουταλια της σούπας μέλι
4 κουταλιες της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι- Πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαινουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω Κατω.
Σε ένα ταψί ανακατευουμε όλα τα υλικά εκτός απο τις πατάτες. Αφού ομογενοποιηθει το υγρό μας, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατευουμε εκ νέου. Οι πατάτες πρέπει να είναι σχεδόν σκεπασμενες. Ψηνουμε για 1 ώρα, βγάζουμε το ταψί, ανακατευουμε και ξαναβαζουμε να ψηθουν για αλλα 15 λεπτά. Τις στραγγιζουμε και σερβιρουμε.


Καλή όρεξη

2 σχόλια:

  1. Αγαπημενες οι πατατες φουρνου, οπως και όλων των ειδων οι πατατες... οι δικες σου πρεπει να ναι πολύ νοστημες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασια28/5/11, 11:57 μ.μ.

    Πωπω ατιμη μαγειρισσα τι μου κανεις!!!Τις εχεις κανει κ ωραια ψημενες οπως μ'αρεσουν!Μμμμμιαμμμμ!!!!Τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...