19/4/11

Σαλάτα Caprese σε μπρουσκέτα

Μια τέλεια ιταλική σαλάτα, καλωσόρισμα της Άνοιξης και τέλειο συνοδευτικό για το Πασχαλινό τραπέζι..







Υλικά


1 λευκή μπακέτα κομμένη σε φέτες κάπως διαγώνια.
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2 (αφαιρούμε το φυτρο)
1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη μια φορά στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές φέτες, μισοφέγγαρα
10 ντοματάκια μικρά κομμένα στα 2 ή στα τεσσερα.
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, λίγο πιπέρι αν θέλετε


Διαδικασία


Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε τηγανάκι χωρις καμια λιπαρη ουσία.
Ψηνουμε τις μπρουσκέτες σε προθερμασμένη σχάρα ή στα κάρβουνα ισα ισα να παρουν λίγο χρώμα και να γινουν τραγανές. Οσο ειναι ζεστες τις αλοιφουμε με το σκόρδο – απλά τριβοντας το σκόρδο επάνω τους, για το άρωμα – και στις δυο πλευρες του ψωμιού. Τοποθετούμε τις φετούλες μας σε ενα πιάτο σερβιρίσματος και τις ραντίζουμε με λίγο (λίγο γιατι θα ξαναβάλουμε μετά) εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στις φέτες της μπακέτας τα φύλλα του βασιλικού (2-3 φυλλα ειναι οκ), απο πάνω την μοτσαρέλα και απο πάνω την ντομάτα. Αλατιζουμε ελαφρώς την ντομάτα και ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.


Καλή όρεξη


Λογάκια


Μπορειτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές ντομάτες και οχι μικρες. Αν δεν βρίσκετε πλατυφυλλο βασιλικό ακόμη, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πέστο. Σε αυτη την περίπτωση δεν θα αρωματίσετε με το σκόρδο τις μπρουσκέτες..

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...