Μια τέλεια ιταλική σαλάτα, καλωσόρισμα της Άνοιξης και τέλειο συνοδευτικό για το Πασχαλινό τραπέζι..
Υλικά
1 λευκή μπακέτα κομμένη σε φέτες κάπως διαγώνια.
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2 (αφαιρούμε το φυτρο)
1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη μια φορά στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές φέτες, μισοφέγγαρα
10 ντοματάκια μικρά κομμένα στα 2 ή στα τεσσερα.
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, λίγο πιπέρι αν θέλετε
Διαδικασία
Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε τηγανάκι χωρις καμία λιπαρή ουσία.
Ψήνουμε τις μπρουσκέτες σε προθερμασμένη σχάρα ή στα κάρβουνα ισα ισα να πάρουν λίγο χρώμα και να γινουν τραγανές. Οσο είναι ζεστές τις αλείφουμε με το σκόρδο – απλά τρίβοντας το σκόρδο επάνω τους, για το άρωμα – και στις δυο πλευρες του ψωμιού. Τοποθετούμε τις φετούλες μας σε ενα πιάτο σερβιρίσματος και τις ραντίζουμε με λίγο (λίγο γιατι θα ξαναβάλουμε μετά) εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στις φέτες της μπακέτας τα φύλλα του βασιλικού (2-3 φυλλα ειναι οκ), απο πάνω την μοτσαρέλα και απο πάνω την ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρώς την ντομάτα και ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ενα πέστο βασιλικού χτυπώντας στον πολυκόφτη βασιλικό με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και κουκουνάρι, αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και συνεχίζουμε τοποθετώντας τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή όρεξη
Λογάκια
Μπορειτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές ντομάτες και οχι μικρες. Αν δεν βρίσκετε πλατύφυλλο βασιλικό ακόμη, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πέστο. Σε αυτη την περίπτωση δεν θα αρωματίσετε με το σκόρδο τις μπρουσκέτες..
Υλικά
1 λευκή μπακέτα κομμένη σε φέτες κάπως διαγώνια.
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2 (αφαιρούμε το φυτρο)
1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη μια φορά στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές φέτες, μισοφέγγαρα
10 ντοματάκια μικρά κομμένα στα 2 ή στα τεσσερα.
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, λίγο πιπέρι αν θέλετε
Διαδικασία
Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε τηγανάκι χωρις καμία λιπαρή ουσία.
Ψήνουμε τις μπρουσκέτες σε προθερμασμένη σχάρα ή στα κάρβουνα ισα ισα να πάρουν λίγο χρώμα και να γινουν τραγανές. Οσο είναι ζεστές τις αλείφουμε με το σκόρδο – απλά τρίβοντας το σκόρδο επάνω τους, για το άρωμα – και στις δυο πλευρες του ψωμιού. Τοποθετούμε τις φετούλες μας σε ενα πιάτο σερβιρίσματος και τις ραντίζουμε με λίγο (λίγο γιατι θα ξαναβάλουμε μετά) εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στις φέτες της μπακέτας τα φύλλα του βασιλικού (2-3 φυλλα ειναι οκ), απο πάνω την μοτσαρέλα και απο πάνω την ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρώς την ντομάτα και ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ενα πέστο βασιλικού χτυπώντας στον πολυκόφτη βασιλικό με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και κουκουνάρι, αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και συνεχίζουμε τοποθετώντας τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή όρεξη
Λογάκια
Μπορειτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές ντομάτες και οχι μικρες. Αν δεν βρίσκετε πλατύφυλλο βασιλικό ακόμη, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πέστο. Σε αυτη την περίπτωση δεν θα αρωματίσετε με το σκόρδο τις μπρουσκέτες..