2/5/11

Μάφινς με μηλο, αμύγδαλο και πραλίνα φουντουκιού.






Με αυτα τα κεκάκια ειναι σίγουρο οτι όλοι θα περάσουν πολύ καλα! :)


Υλικά


150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
6-8  κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 μηλο τριμμενο στον τριφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας κουάκερ
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
Ξυσμα απο 1 πορτοκάλι
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½  κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
Πραλίνα φουντουκιού, 1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε κεκάκι.


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη (με συρμα ή με μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα)  και στην συνέχεια προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά  να ενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μήλο, το καρότο, τα αμυγδαλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ανακατευουμε το αλέυρι με το μπεικιν πάουντερ και το προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατευουμε με σύρμα (δάρτη).
Τοποθετούμε τα χαρτάκια για μάφινς στην ειδική φόρμα (αν δεν έχουμε τα ειδικά χαρτάκια βουτυρώνουμε καλά τις θήκες της φόρμας) και με ενα κουτάλι βάζουμε δυο κουταλιές απο το μείγμα μας, μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού και «σκεπάζουμε» εκ νέου με άλλη μια κουταλιά απο το μείγμα μας.
Ψηνουμε τα μάφινς για 25-30 λεπτά.


Καλή όρεξη!!


Λογάκια
Δεν γεμίζουμε τελείως τις θήκες γιατι στο ψήσιμο θα φουσκώσουν τα κεκάκια μας. Αν τις γεμίσουμε πολύ πιθανόν να μας ξεχυλήσει το μείγμα στο ψήσιμο.

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...